Dăncilă: Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață și...

Dăncilă: Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață și înăsprirea pedepselor pentru criminali, pedofili și violatori

0
DISTRIBUIȚI

viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, la Guvern, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și astfel va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

„Am spus că vreau sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.


Am zero toleranță pentru lipsa de umanitate și lipsa de respect față de cetățean. Am zero toleranță pentru greșeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate și profesionalism, la erori de procedură și nerespectarea legii”, a spus, la Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Aceasta a mai afirmat că în următoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine și siguranță, „punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor”.

Dăncilă a mai transmis că Ministerul Justiției a demarat o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

„În calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare și voi trimite adresele către președinții celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute și implementate imediat”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.