Defilare militară cu elicoptere, avioane, sute de soldați și mijloace tehnice, de...

Defilare militară cu elicoptere, avioane, sute de soldați și mijloace tehnice, de Ziua Timișoarei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O paradă militară spectaculoasă s-a desfășurat, astăzi, de Ziua Timișoarei, în centrul orașului. Traficul rutier a fost închis pe bulevardele Republicii și Ferdinand, astfel încât timișorenii să poată asista la defilarea pregătită de Centenarul Timișoarei, care a durat mai bine de o jumătate de oră.

De data aceasta, vremea a ținut cu locuitorii orașului, astfel că nu a mai plouat, la fel cum s-a întâmplat în cazul evenimentelor din Piața Unirii. În total, peste 700 de militari, jandarmi, polițiști sau pompieri, cu zeci de mijloace tehnice au mărșăluit pe cele două străzi aflate în centrul orașului, pe muzică de fanfară.

De asemenea, timișorenii au putut urmări trei elicoptere militare care au survolat zona, dar și trei avioane. Totodată, la paradă a participat și Detașamentul de Cavalerie și a Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, care a venit de la București, precum și mai mulți călăreți îmbrăcați în ținute militare specifice anului 1919.

Nu au lipsit nici colonelul Economu – călare, trupele armatei române din 1919, surorile medicale sau trupele de pompieri din același an.

De la ora 13.00, în sala de consiliu a Primăriei Timișoara a urmat o ședință festivă cu ocazia zilei orașului, patru personalități primind titlul de cetățeni de onoare.


Este vorba de Adriana Babeți, Doina Ioana Popa, Toma Frențescu și Szakats Bela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.