Doi cehi, salvați la peste 2.100 metri de salvamontiști. Cum au reușit...

Doi cehi, salvați la peste 2.100 metri de salvamontiști. Cum au reușit turiștii să se rătăcească

0
DISTRIBUIȚI
Salvamontiștii cărășeni din cadrul Serviciului Salvamont al Direcției de Drumuri Județene au intervenit la peste 2.100 de metri altitudine, în Munții Țarcu, pentru a găsi doi turiști cehi, rătăciți pe Vârful Bloju.


Aceștia erau în camping la Poiana Mărului, împreună cu un grup de prieteni, aventurându-se cu bicicletele pe un traseu anevoios. Cei doi tineri, un băiat și o fată, au pierdut poteca pe care se deplasau și de frica unor câini de la o stână aflată în  drumul lor, aceștia nu s-au mai întors pe traseul cunoscut și la scurt timp s-au rătăcit.
Salvamontiștii de pe Muntele Mic au fost solicitați să intervină, miercuri,în jurul orei 21, 00, prin intermediul Serviciului 112. Au plecat în căutare cu 2 ATV-uri, reușind să-i localizeze cu ajutorul coordonatelor GPS oferite de turiști. Cei doi tineri rătăciți erau îmbrăcați doar cu un echipament subțire de ciclism, iar temperaturile din timpul nopții au coborât aproape de 6 grade Celsius, riscând să intre în hipotermie. Salvatorii montani au ajuns însă la timp. Le-au adus haine groase, apă și mâncare, ajutându-i să ajungă în siguranță la corturile din Poiana Mărului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.