Doi tineri au evadat de la Centrul de Reeducare din Buziaș UPDATE...

Doi tineri au evadat de la Centrul de Reeducare din Buziaș UPDATE 2 Evadații au fost prinși la peste 400 de kilometri distanță

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în județul Timiș. Doi tineri, de 19 și 21 de ani, au evadat, aseară, de la Centrul de Reeducare din Buziaș, fiind căutați de zeci de polițiști și jandarmi.

Potrivit unui comunicat al Centrului de Reeducare Buziaș, este vorba de Soare Claudiu Florin, în vârstă de 19 ani, care avea de ispășit o pedeapsă de un an și zece luni pentru furt calificat, și Teglas Samuel, de 21 de ani, care avea o pedeaspă de doi ani și 204 zile, pentru tăinuire. Cei doi au evadat aseară, în jurul orei 22.10, escaladând gardul împrejmuitor al unității.

„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaș, blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, precum și cooperarea cu IPJ Timiș, IGPF, IGPR, IJPF Timiș, IJJ Timiș, Poliția orașului Buziaș și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj”, a arătat Centrul de Reeducare Buziaș.

De asemenea, conducerea Centrului Educativ Buziaș a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

UPDATE 1 Tinerii care au evadat de la Centrul de Educare din Buziaș, județul Timiș au simulat că sunt agitați, determinând astfel supraveghetorul să deschidă ușa.


Deținuții l-au lovit cu pumnii și cu picioarele, l-au imobilizat și abia apoi au fugit, spun surse din anchetă.

Surse din anchetă au declarat pentru Mediafax că potrivit primelor verificări, deţinuţii au simulat o stare de agitaţie, fapt ce l-a determinat pe supraveghetor să deschidă uşa camerei de deţinere, moment în care trei tineri din cameră l-au lovit cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului.

„În timp ce era agresat fizic, a fost imobilizat prin strangulare de către un deţinut. Ulterior, doi dintre aceştia s-au deplasat către latura de est a centrului educativ, unde au sărit gardul unităţii, iar unul dintre deţinuţi a fost capturat de către personalul aflat în serviciu pe aleea centrală a unităţii”, spun sursele citate.

UPDATE 2 Cei doi evadați au fost prinși în mai puțin de 24 de ore, la aproximativ 400 de kilometri de locul evadării. „În data de 28.08.2019, în jurul orei 19.45, persoanele internate în Centrul Educativ Buzias Soare Claudiu FLorin (în vârstă de 19 ani, măsura internării 1 an și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de Furt calificat) și Teglas Samuel (în vârstă de 21 ani, măsura internării 2 ani și 204 zile, pentru săvârșirea infracțiuni de tăinuire) care s-au sustras de la executarea măsurilor educative privative de libertate prin părăsirea, fără drept a centrului educativ, au fost capturate de către organele MAI pe raza jud. Olt, în proximitatea loc. Gârcov. Acestea urmează să fie prezentate organelor de urmărire penală în vederea stabilirii măsurilor legale ce se impun”, a transmis Centrul de Reeducare Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.