Echipament medical, unic în România, achiziționat de Spitalul Municipal Timișoara cu bani...

Echipament medical, unic în România, achiziționat de Spitalul Municipal Timișoara cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe șanse la viață pentru pacienții din vestul țării diagnosticați cu cancer de col uterin sau colorectal. În cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria, Spitalul Municipal Timișoara a primit două echipamente medicale moderne, în valoare de aproximativ 300.000 de euro.

Medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat că este vorba de un turn de laparoscopie 3D/4K Ultra HD, pentru chirurgia laparoscopică ginecologică, fiind primul aparat de acest tip din România, precum și de un turn de endoscopie cu colonoscop pentru gastroenterologie.

„Valoarea celor două echipamente este de aproximativ 300.000 euro, sunt echipamente performante, de ultimă generație, care vor ajuta la creșterea calității serviciilor medicale acordate de spitalul nostru”, a precizat medicul Olimpia Oprea.

Cele două echipamente medicale au fost achiziționate în cadrul unui proiect transfrontalier în valoare de aproape 3,5 milioane de euro.


Lider de proiect este Spitalul Municipal Timișoara, iar parteneri, Universitatea din Szeged și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

În timpul acestui proiect, 2.000 de femei din județul Timiș vor beneficia de examen citologic gratuit pentru screeningul cancerului de col uterin și 400 de persoane vor beneficia de colonoscopii gratuite, pentru screeningul cancerului colorectal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.