EXCES Fotoreporterul PRESSALERT.ro, împiedicat de Poliție să-și facă meseria pe domeniul public....

EXCES Fotoreporterul PRESSALERT.ro, împiedicat de Poliție să-și facă meseria pe domeniul public. Ce solicitări aberante a avut o agentă

3
DISTRIBUIȚI

Un eveniment banal, o țeavă de gaz fisurată, a fost ocazia perfectă pentru o agentă de poliție din Timișoara de a-și etala „autoritatea”.

O mașină de pompieri a intervenit pe strada Aurora pentru a asigura măsurile PSI la o țeavă de gaz fisurată, până la intervenția echipei de specialitate. Fotoreporterul PRESSALERT.ro, aflat în zonă, a încercat să se apropie pentru a fotogragfia intervenția pompierilor, însă a fost oprit la câteva sute de metri distanță de o agentă de poliție, care i-a transmis că nu are voie să se apropie, deși zona nu fusese evacuată pe acea distanță. Iritată de prezența fotografului, polițista i-a spus acestuia că nu are voie să facă poze, i-a cerut legitimiația de presă, care i-a fost arătată. Nu a fost suficient și i-a cerut, în mod aberant, acreditare de la IPJ Timiș și de la ISU Timiș, care nu erau necesare în acea situație) și i-a cerut să părăsească zona. În momentul în care fotoreporterul a revenit cu un teleobiectiv performant pentru a putea face poze chiar și de la distanța permisă, agenta a devenit și mai zeloasă, împingând echipamentul foto al jurnalistului.


Polițista insista că se bazează pe lege, arătându-i chiar telefonul mobil reporterului, însă când acesta se apropia pentru a putea citi, retrăgea telefonul.

Ulterior incidentului, agenta a transmis prin intermediar că nu vrea să-i fie făcută publică fotografia, deoarece ar lucra împreună cu cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Aceasta nu are, însă, nicio legătură cu BCCO, conform surselor oficiale consultate de PRESSALERT.ro. Este de notorietate faptul că polițiștii de la Crimă Organizată nu acționează îmbrăcați în uniformă, de multe ori evitând chiar să spună că lucrează în cadrul acestei structuri speciale a Poliției Române.

De menționat că, tot în această vară, aproape în aceeași zonă, o altă țeavă de gaz a fost fisurată, fotoreporterul PRESSALERT.ro fiind lăsat și chiar sprijinit să-și facă meseria de polițiștii, jandarmii și pompierii aflați în zonă.

Foto: Virgil Simonescu

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.