Timișoreancă amendată după ce a pus pompierii degeaba pe drumuri. De ce...

Timișoreancă amendată după ce a pus pompierii degeaba pe drumuri. De ce a sunat femeia la 112

0
DISTRIBUIȚI

O femeie din Timișoara a primit o amendă de 500 de lei pentru că a sunat fără motiv la pompieri.

„Astăzi, în jurul orei 11.40, am fost anunțați de o doamnă că a ieșit din apartament și i s-a blocat ușa, iar în interior are o oală uitată pe foc, astfel existând pericolul producerii unui incendiu.


La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu 5 subofițeri. După ce pompierii au ajuns la fața locului și au reușit să pătrundă în interiorul locuinței prin geamul lăsat deschis, apartamentul aflându-se la etajul 2, au constatat că nu era nicio o oală lăsată pe foc și niciun pericol de incendiu. Proprietara a uitat cheile în locuință și a “inventat” o situație de urgență pentru a putea solicita intervenția pompierilor. Deoarece s-a constatat că este o alarmă falsă, au fost anunțate organele abilitate care au aplicat o amendă de 500 lei”, a comunicat ISU Timiș.

„Cetățenii trebuie să conștientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situație de urgență, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate, sau o altă situație de urgență în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare. Pentru că fiecare viață contează, vă rugăm să nu abuzați de serviciile de urgență”, a mai transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.