Festivalul care creează păduri. Vezi ce trupe participă la Codru Fest, lângă...

Festivalul care creează păduri. Vezi ce trupe participă la Codru Fest, lângă Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Codru Fest se va desfăşura la liziera pădurii Bistra, o arie protejată aflată în lunca de pe malul stâng al râului Bega.

Locul ales pentru festivalul care se va desfăşura de vineri, 23 august, până duminică noaptea, 25 august, se află la doar patru kilometri de ieşirea estică a Timișoarei, la limita dintre comunele Ghiroda şi Moşniţa, iar distanţa poate fi parcursă lesne cu maşina sau cu bicicleta.

Prima ediţie a festivalului, organizat de către ADI Pădurea Bistra şi asociaţia No Sheep, se doreşte a fi o experienţă culturală şi ecologistă cu un program extrem de divers, care va reuni aproape 100 de artişti,  din dorinţa de a scoate în evidenţă importanţa pădurii şi necesitatea de a proteja natura. O parte din fondurile provenite din donaţiile pentru accesul la festival vor fi folosite pentru plantarea a 6.000 de arbori în toamna acestui an, pentru îmbogăţirea arealului pădurii, căci pagubele considerabile suferite în urma furtunii din septembrie 2017 impun conservarea şi revitalizarea ei.

Festivalul se doreşte a fi, totodată, şi un omagiu adus festivalului Woodstock, al cărui mesaj a fost „Peace, Love & Music” şi de la a cărui primă ediţie se împlinesc, în această lună, 50 de ani.


Până în prezent şi-au confirmat prezenţa trupele Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, Laboratorium Pieśni (Polonia), Fără Zahăr, Timpuri Noi, Ţapinarii, Corbu şi Pământ, care vor fi capetele de afiş ale festivalului, şi vor fi prezente tribute bands/artists ale unor nume celebre precum Jimi Hendrix, Carlos Santana sau Janis Joplin, cu cântecele anilor ʹ60, ale căror mesaje erau schimbarea într-o lume mai bună. Pe lângă scena principală, vor exista alte patru zone muzicale: două scene de muzică electronică, una a radioului Exotica, unde va putea fi ascultată world music pusă de DJ, şi o zonă etno-fusion.

Participanţii la festival vor beneficia de locuri de parcare pentru 1.500 de maşini şi pentru biciclete, acces la campingul în care se pot instala corturile, un spaţiu de food court şi mai multe zone recreative şi de distracţii. Din program nu vor lipsi filmul, teatrul şi o zonă pentru copii.

Accesul se face în baza donaţiei făcute pe site-ul codru-fest.ro, pentru plantarea noilor copaci. Cei care donează 50 de lei vor adăuga pădurii doi copaci şi pot avea acces fie vineri, 23 august, fie sâmbătă, 24 august, la programul festivalului, iar cei care donează 100 de lei contribuie la plantarea a patru copaci şi au acces la festival în ambele zile. Ziua de duminică va fi una specială, în care accesul la festival va fi pentru toată lumea. Copacii pot fi adoptaţi, denumiţi printr-un link oferit de organizatori, şi vor putea fi „vizitaţi”, în anii care vor veni, de cei care au făcut posibilă plantarea lor.

Sursa foto: Facebook / Codru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.