Grupare care bruia alarmele și golea seifurile, anihilată de polițiști. Unde au...

Grupare care bruia alarmele și golea seifurile, anihilată de polițiști. Unde au dat lovituri spărgătorii UPDATE 2 Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

O grupare deosebit de periculoasă specializată în spargerea de seifuri, care a dat lovituri în Timișoara,  Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (județul Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) a fost anihilată în urma unei operațiuni a polițiștilor de la Serviciul Investigații Criminale din Arad.

”În perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor”, se arată în comunicatul Poliției Arad.


Prejudiciul până acum este de 630.000 lei.

Din cei nouă suspecți, au fost găsiți, în timpul perchezițiilor de ieri, doar șase care au fost reținuți pentru 24 de ore, anchetatorii căutându-i pe ceilalți trei.

UPDATE 1 Din gruparea anihilată fac parte mai mulți timișoreni care au fost în celebra echipă de spărgători a lui Mihălțan – Ioan Loliș și Gabriel Drăgan. Aceștia au fost identificați și reținuți. În Timișoara, echipa de hoți a reușit să fure o caseă de valori cu câteva mii de euro în interior, după ce unul dintre hoți s-a urcat pe o frânghie.

UPDATE 2 Tribunalul Arad a decis arestarea celor șase suspecți reținuți pentru 30 de zile.Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu contestație la Curtea de Apel Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.