Idiotape și Kosheen au strălucit în prima zi de festival: Revolution se...

Idiotape și Kosheen au strălucit în prima zi de festival: Revolution se întinerește și se pliază pe gusturile amatorilor de „bumtzi – bumtzi”

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 5-a ediție a Revolution Festival a debutat joi seara la Liceul Silvic din Timișoara cu un spectacol care a atras în marea majoritate un public tânăr, care a savurat pe deplin sound-urile „bumtzi – bumtzi“ care au răsunat la fața locului până la orele mici ale dimineții. Spre deosebire de anii trecuți, amatorii de rock și alte genuri preponderent cântate „live“ nu au avut parte de prea multe reprezentații, astfel încât vârsta spectatorilor care au participat a scăzut considerabil, o mare parte din artiștii aflați pe scene fiind Djei. Unicul loc de „live“ – scena principală – a debutat cu formația Maika, care a mai cântat tot pe main stage-ul de la Revolution și anul trecut. Doar că atunci, evenimentul a avut loc la câțiva metri distanță… în incinta Muzeului Satului Bănățean, locul anterior de desfășurare a festivalului.

Cu piese extrase din albumul lor „Balkannibalism” și câteva preluări celebre (inclusiv din repertoriul The Prodigy), reprezentația celor de la Maika lor a fost bine primită de cei aflați în fața scenei, iar seara a continuat alături de sârbii de la Kal care au adus arome de sunete gypsy din suburbiile Belgrad-ului în orașul nostru. Cel mai așteptat moment al serii a fost recitalul trupei Kosheen, în care spectatorii au putut admira un show de nota zece pus la cale de solista Sian Evans și colegii ei din formația care își are sediul în Bristol.


Din spectacol nu au lipsit celebrele hituri Hide U, Catch sau Hungry. Din păcate, o bună parte a publicului tânăr prezent la Revolution Festival n-a fost curios de acest spectacol, preferând să „graviteze“ la scenele secundare, unde au răsunat până dimineață sound-uri goa, trance, techno sau drum and bass. Adevărata surpriză a serii a constituit-o concertul susținut de Idiotape. Trio-ul din Correa de Sud a adus la Timișoara un sound extraordinar în care sintetizatoarele analogice s-au combinat la marea artă cu tobele live, iar influențele lor variate (inclusiv sample-ul „This is rock n roll“ din binecunoscuta lor piesă numotă „Melodie“) au făcut ca amestecul de rock și EDM de la fața locului să fie unul memorabil. Reprizele de ploaie care s-au abătut la fața locului au conturat și mai bine un spectacol cât se poate de magic, iar pentru amatorii de cântări live cu siguranță Idiotape a fost surpriza plăcută a Revolution-ului din 2019. De-a lungul anilor Idiotape au evoluat pe scenele unor festivaluri celebre ca Glastonbury, Exit Festival, SXSW, Paris Electronic Week, Fusion Festival, Paleo Festival sau Trans Musicales, iar în seara zilei de 9 august (azi) trupa va cânta în cadrul nu mai puțin celebrului festival Sziget din Budapesta.

Una din scenele de la fața locului a fost realizată de cei de la festivalul CODRU (eveniment care va avea loc în perioada 23 – 25 august la Pădurea Bistra), unde într-o zonă de relaxare, chill și vibe-uri faine și exotice se pot asculta ritmuri etalate de Radio Exotica, HHTM, Sleepnot Soundsystem & Asociația No Sheep.

Distracția a continuat la celelalte scene din incintă până spre orele dimineții, iar cea de-a 5-a ediție Revolution Festival continuă azi și mâine cu nume ca Unkle, sârbii de la Minilinija și mulți alții. Din păcate, organizatorii evenimentului nu au anunțat programul concertelor pe scena principală, așa că spectatorii sunt nevoiți să…ghicească ora exactă la care favoriții lor urcă pe scenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.