Iulius Town, cel mai mare pol de business și de shopping din...

Iulius Town, cel mai mare pol de business și de shopping din vestul țării, inaugurat la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

iulius town

Proiectul mixt Iulius Town, cel mai mare pol de business și de shopping din vestul țării, a fost inaugurat, vineri, la Timișoara, în urma unei investiții de 327 milioane de euro, la care se adaugă încă 115 milioane de euro pentru construirea celei mai înalte clădiri din România.

Proiectul mixt Iulius Town, cea mai mare investiție din regiunea de vest a României, în valoare totală de 442 milioane de euro, a fost inaugurat, vineri, la Timișoara, de către companiile Iulius și Atterbury Europe. Iulius Town a fost realizat în Piața Consiliul Europei, nr. 1, și a presupus integrarea vechiului complex comercial, Iulius Mall Timișoara, într-un proiect amplu de regenerare urbană.

„Din valoarea totală a proiectului, până în prezent s-au investit 327 milioane de euro, incluzând Iulius Mall Timișoara, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinați dezvoltării celei mai înalte clădiri de birouri din România, aflată în construcție”, au arătat reprezentanții Iulius Town, într-un comunicat de presă.

Situat în centrul Timișoarei, Iulius Town reprezintă cel mai important proiect de real estate inaugurat anul acesta pe piața din România. Proiectul mixt deține cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului – 120.000 mp, 450 de magazine și cea mai mare ofertă de spații de birouri clasa A din regiune – peste 10.000 mp.

„Orice proiect de asemenea anvergură pleacă de la o idee bună, poți s-o ai singur sau împreună cu echipa. Cred că am avut o idee foarte bună împreună cu echipa. Proiectul Iulius Town este un proiect pe care noi am vrut să-l facem pentru timișoreni și va fi un proiect de referință pentru compania Iulius”, a declarat Iulian Dascălu, președintele companiei Iulius, vineri, la inaugurarea proiectului.

De asemenea, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că urmează să facă demersurile astfel încât Iulian Dascălu să primească distinția ce cetățean de onoare al orașului, edilul afirmând că Iulius Town reprezintă centrul la ceea ce se va numi „noua Timișoara”.

În cadrul Iulius Town sunt disponibile o varietate de cafenele și restaurante tematice, cu terase și priveliște spre zona verde. De asemenea, urmează să fie deschis cel mai mare centru de fitness din România, cu piscină semiolimpică, și va fi inaugurat un cinema extins, unde va fi implementat, pentru prima oară în afara Bucureștiului, conceptul de cinema VIP, cu cină și film.

Totodată, în cadrul Iulius Town a fost realizat și un parc, în urma unei investiții de aproape nouă milioane de euro. Spațiul verde integrează 10.000 de arbuști și 1.400 de arbori, iar parcul mai include și un lac, un carusel etajat pentru copii, alei de promenadă și piațete.

Iulius Town dispune și un centru modern de conferințe, cu trei săli care au o capacitate de până la 1.000 de persoane. De asemenea, în ansamblu se va deschide, pe 9 septembrie, prima grădiniță din Timișoara cu predare în limba engleză după curriculum britanic, dar și o școală primară.

În ceea ce privește partea de business, Iulius Town include peste 100.000 mp de birouri, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane.


Primele trei clădiri sunt operaționale, iar al patrulea imobil, aflat în construcție, va fi cea mai înaltă clădire din România. United Business Center 0 va avea o înălțime de 155 m înălțime, 27 de etaje și va include 52.000 mp închiriabili de birouri, un hub medical, restaurante, magazine și un centru de conferințe.

Din suma totală investită, 13 milioane de euro au fost utilizați pentru investiții în infrastructură, fiind realizat și un tunel auto cu două benzi pe sens care traversează ansamblul și contribuie la fluidizarea traficului. „Pe lângă rolul său funcțional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume”, a informat compania Iulius.

De asemenea, alte 40,7 milioane de euro au fost investite într-o parcare supraetajată și una subterană, numărul locurilor disponibile depășind 4.000, la care se adaugă 800 de spații pentru parcarea bicicletelor.

Cu ocazia inaugurării ansamblului, în Iulius Town sunt programate trei zile de festival. Astfel, vineri a fost inagurată expoziția de graffiti din tunelul auto, iar seara are loc o paradă de structuri mecanizate gigant, care se vor transforma în scene pentru acrobații aeriene. De asemenea, sâmbătă se va încerca doborârea unui record mondial: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Seara va continua cu concerte în aer liber și un foc de artificii, iar duminică este ziua dedicată copiilor. Cele trei zile de festival se vor încheia cu un spectacol de artă stradală, în cadrul căruia se vor folosi baloane uriașe.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.