O parte din nordul Timișoarei, fără curent electric de peste 24 de...

O parte din nordul Timișoarei, fără curent electric de peste 24 de ore UPDATE 2 De ce se amână reluarea alimentării cu energie

1
DISTRIBUIȚI

Nervi întinși la maximum pentru mii de persoane care locuiesc în Calea Lipovei. Începând de ieri, de la ora 17.00, jumătate din cartier nu are energie electrică.

Asta pentru că, potrivit reprezentanților E-Distribuție Banat, ar fi explodat un cablu de medie tensiune în zonă. Problema ar fi fost remediată aseară, însă, între timp, ar fi explodat un alt cablu. La ora transmiterii acestei știri, angajații companiei lucrează pentru a remedia problema, fiind șanse ca zona Lipovei să fie realimentată cu energie electrică în jurul orei 15.00.

Conform companiei furnizoare de electricitate, sunt afectate străzile Ion Ionescu de la Brad, Verde, Stuparilor, Sf. Apostoli Petru și Pavel, Pomiculturii, Oravița, Holdelor, precum și toate străzile adiacente.

„Echipele E-Distribuție Banat lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a tuturor clienților afectați de defectele apărute pe o linie subterană de medie tensiune în zona Lipova din municipiul Timișoara.


Unul dintre defecte a fost deja remediat, iar pentru cel de-al doilea sunt în curs de desfășurare lucrările de săpături și reparații, pentru a realimenta zona Ion Ionescu de la Brad. Regretăm neplăcerile provocate clienților”, a transmis E-Distribuție Banat.

UPDATE Termenul estimat pentru remedierea problemei a fost depășit, noua estimare fiind pentru ora 21.00.

UPDATE 2 Ultimul termen va fi cel mai probabil prelungit din nou, pentru că echipele de intervenție se confruntă cu o problemă neprevăzută: o parte din cablul vinovat pentru întrerupere trece pe sub un garaj, proprietate privată, unde nu le-a fost permis accesul.

„Echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a tuturor clienților afectați de defectele apărute pe o linie subterană de medie tensiune în zona Lipovei din municipiul Timișoara. Mai multe defecte au fost deja remediate, rămânând afectată zona Ion Ionescu de la Brad. La această oră sunt în curs lucrări de săpături și reparații pentru remedierea unui defect survenit sub un garaj proprietate privată, la care accesul echipelor a fost îngreunat. Regretăm neplăcerile provocate clienților”, au transmis reprezentanții companiei.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Enel, o multicorporatie detinuta in procent de 23.6 % (majoritar) de ministerul finantelor italian… asa isi lasa in bezna si conationalii, oare?
    Sa zicem ca s-a intamplat (desi teoretic astfel de retele au calcule in spate si n-ar trebui sa pice pt ca si-a mai bagat omul un prajitor de paine in priza) – unde a fost anuntul facut de ei, pozitia oficiala, scuzele in avans?
    Nu mai vorbim de pagubele produse in aceste ore in care nu tu frigider, congelator, curent pentru orice aparat casnic, telefon, computer, nimic.
    Si e vorba de o situatie intr-un oras mare, care se dezvolta de nu-si mai incape in piele cu cartiere noi si cladiri de birouri. Se pare ca pe aceeasi retea veche, rezidentiala, construita acum 30 de ani si preluata de cineva care sta cu ochii pe profit, nu si pe investitii serioase. Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.