A fost aprobată lista proiectelor culturale independente care primesc finanțare de la...

A fost aprobată lista proiectelor culturale independente care primesc finanțare de la Primăria Timișoara în acest an

0
DISTRIBUIȚI

Organizațiile, asociațiile și fundațiile care organizează diferite proiecte culturale la Timișoara au primit și în acest an bani de la municipalitate pentru susținerea lor.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a decis să reducă la aproape jumătate bugetul alocat proiectelor culturale și de tineret, cu nici doi ani înainte ca orașul să dețină titlul de Capitală Culturală Europeană.


Astfel, dacă anul trecut a fost prevăzută o sumă de 3,5 milioane de lei, în acest an au fost aprobate doar 1,8 milioane de lei, dintre care 1,5 milioane de lei pentru proiectele culturale, iar restul pentru cele tineret.

Ieri, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost aprobată lista proiectelor culturale independente care primesc finanțare în acest an. Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, au fost depuse 52 de solicitări de finanțare, în valoare totală de 3,5 milioane de lei. Dintre acestea, 47 au fost considerate eligibile, suma alocată de municipalitate fiind de 1.526.889 lei.

Printre proiectele culturale care au primit cele mai mari finanțări se numără Festivalul Filmului Central European, organizat de Asociația EuroFest – 117.000 lei, Festivalul Internațional de Film „Timishort”, organizat de Asociația Română a Filmului Independent – 104.000 lei, TiMe to Rock, organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș – 84.735 lei, Festivalul Internațional de Literatură, organizat de Fundația Politehnica – 81.900 lei și Shine your Light – Urban Installations, organizat de Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor – 81.096 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.