Locuitorii din Calea Lipovei, protest spontan în a doua seară fără curent...

Locuitorii din Calea Lipovei, protest spontan în a doua seară fără curent electric. Timișorenii nemulțumiți au blocat o stradă FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

O avarie majoră a lăsat câteva mii de locuitori din zona de nord a Timișoarei fără energie electrică începând de duminică, din jurul orei 17.00.

După mai bine de 27 de ore de la întreruperea furnizării, câteva zeci de timișoreni ajunși la capătul răbdării au declanșat un protest spontan și au blocat strada Sfinții Apostoli Petru și Pavel, pe trecerea de pietoni din zona intersecției cu strada Stuparilor. La fața locului s-au deplasat echipaje de Poliție și Jandarmerie, care au încercat să țină situația sub control. „Nici când a fost furtuna aia mare n-am stat atâta fără curent”, s-a plâns unul dintre cei prezenți.

ISU Timiș a anunțat că patru generatoare vor fi transportate în zonă, pentru a asigura furnizarea de energie electrică până la remedierea problemei. La fața locului s-au deplasat prefectul Eva Andreaș, city-managerul Robert Kristof și reprezentanți ai ISU Timiși și ai E-Distribuție. „Având în vedere situația nealimentării cu energie electrică în municipiul Timișoara, zona cartierul Lipovei, au fost dislocate și sunt pe drum un număr de 4 containere de tip generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Timiș, ISU Arad, ISU Hunedoara și ISU Caraș Severin. Containerele de tip generatoare de mare capacitate vor asigura alimentarea cu energie electrică până la remedierea problemelor”, a transmis ISU Timiș.

În toiul protestului, puțin înainte de ora 22.00, la aproximativ 29 de ore de la începutul penei de curent, furnizarea de energie electrică a fost reluată chiar în zona în care se aflau protestatarii, în uralele acestora.


Generatoarele trimise de ISU vor rămâne în zonă pentru a asigura furnizarea de energie electrică până la remedierea totală a problemelor.

Foto și video: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.