Locuri cu răcoare pentru zilele toride de vară, în Timiș

Locuri cu răcoare pentru zilele toride de vară, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Timişorenii care nu pot petrece în această vară câteva zile însorite pe litoral dar vor să evadeze, fie şi pentru scurt timp, din aglomeraţia oraşului, pentru a se bucura de aer, de razele soarelui şi de apă, ba chiar de munte, au la dispoziţie, în judeţ, mai multe variante, accesibile pentru toate buzunarele.

Ştrand, hanuri şi pensiuni cu piscine

Ştrandul municipal din Lugoj, aflat vreme de câţiva ani în reparaţii,  a fost redeschis în acest an. Au fost date în folosinţă bazinele, pe marginea cărora se află şezlonguri şi umbrele, şi se poate face baie, chiar dacă unele lucrări din incinta bazei de agrement nu au fost încă terminate. Tot la Lugoj, pe strada Caransebeşului, mai există piscina de la Jʹadore Boutique Hotel, un loc de recreere foarte îndrăgit de lugojeni şi nu numai, pentru toate serviciile oferite.

La Făget, la intrarea dinspre Lugoj, complexul „Hanul lui Bogdan” este un hotel cu camere confortabile şi restaurant excelent. Complexul, aflat într-o adevărată oază de linişte, are şi o piscină în aer liber, care este cea mai mare atracţie a sa şi atrage sute de persoane din întreg Banatul.

Nu departe de oraş, în comuna Mănăştiur, aflată împreună cu satele aparţinătoare într-o pitorească zonă subcolinară, cabana de vânătoare „Artemis” are, de asemenea, o piscină şi jacuzzi cu apă încălzită la 35 de grade, care trece, printr-o cădere de apă, în piscina în care temperatura coboară la 29 de grade. Pe malul bazinului există şezlonguri şi umbrele, complexul  este dotat cu terenuri de minifotbal şi tenis cu nocturnă, duşuri şi terasă cu bar. Vizitatorii, în număr mare, vin nu numai din împrejurimi, ci chiar de la Timişoara pentru a se bucura de acest loc liniştit şi select.

Apă, munte şi excursii

În zona montană a judeţului, la câţiva kilometri depărtare de comuna Tomeşti, într-un peisaj mirific, se află complexul turistic Valea lui Liman, care oferă cazare şi masă, şi este dotat, la rândul lui, cu o piscină, şi cu amenajări pentru practicarea mai multor sporturi. În aceeaşi zonă, la Zolt, chiar la marginea satului, a fost amenajat un alt complex turistic cu locuri de cazare, unde turiştii au la dispoziţie şi o piscină, iar ATV-urile oferă turiştilor posibilitatea de a face drumeţii în zona atât de pitorească. Şi în satul învecinat, Gladna Română, aflat la o distanţă de doar câţiva kilometri, într-o poiană aflată aproape de poalele vârfului Padeş, cel mai înalt din Munţii Poiana Ruscă, există o pensiune unde se pot caza cei care doresc să petreacă o vreme pe malul lacului Surduc. Atmosfera rustică şi nenumăratele posibilităţi de drumeţii, cu neaşteptate surprize, pot oferi celor care aleg această zonă pentru a petrece câteva zile, o vacanţă de neuitat.

Surse foto: lugojeanul.ro, lugojexpres.ro, discovertimis.com, valea-lui-liman.ro, turismtimis.ro, wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.