Mai multe străzi intens circulate din cartierul Modern urmează să fie modernizate

Mai multe străzi intens circulate din cartierul Modern urmează să fie modernizate

0
DISTRIBUIȚI

Trei străzi care sunt intens circulate, aflate în cartierul Modern, la intrarea în Timișoara, urmează să fie modernizate cu bani din bugetul local al primăriei.

În următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, aleșii vor vota un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi zona Orăștie – Alpiniștilor”. Aceste străzi nu au mai fost modernizate până acum și nu mai corespund condițiilor de trafic, producând disconfort și aglomerație în circulația rutieră, susțin reprezentanții instituției.

„Zona studiată este situată în partea de nord-est a municipiului Timişoara în cartierul Modern şi se referă la străzile Orăştie şi Alpiniştilor-Glinka.


În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este unul rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi, dar asigură şi legătura cu artera de penetraţie dinspre Lugoj, în oraşul Timişoara. În această zonă nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate şi prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsa acestora pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări în lung și transversal, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe o parte şi alta a carosabilului sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră. Zona este intens folosită de cei care intră în oraş pentru a evita aglomeraţia de pe Calea Dorobanţilor, plus locuitorii din zonă, plus cei care vin din Ghiroda”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

În cadrul acestui proiect se urmărește modernizarea infrastructurii străzilor amintite din cartierul Modern. Totodată, vor fi realizate noi piste de biciclete, care vor contribui la „descurajarea traficului auto şi asigurarea unui transport fluent al persoanelor în puncte diferite ale oraşului”. De asemenea, va fi asigurat un sistem de colectare și scurgere a apelor de pe platforma străzilor.

Valoarea totală a investiției, conform devizului general, se ridică la 6,5 milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata pentru execuția lucrărilor proiectate este estimată la opt luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.