„Monștri. Instrumente”, expoziție de-o zi la Timișoara. Ce lucrări puteți vedea

„Monștri. Instrumente”, expoziție de-o zi la Timișoara. Ce lucrări puteți vedea

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul stagiunii teatrale independente „Nocturnaliile în Curtea Franciscană”, iniţiată de asociaţia culturală „Arte-Factum” în colaborare cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, s-a încetăţenit obiceiul ca fiecare spectacol să fie completat de o expoziţie de etnosculptură, realizată de artistul plastic Mihai Donici.

Expoziţia de o zi dedicată premierei absolute a spectacolului „Dr. Faustus”, care are loc în această seară, se intitulează „Monştri. Instrumente”, şi va putea fi văzută între orele 18.00 şi 22.00, cu prezentări individuale făcute de autorul acesteia.

„Pentru concertul de teatru „Dr. Faustus”, compus, regizat şi interpretat de Kocsárdi Levente, am creat o scenografie-expoziţie cu monştri diavoleşti şi instrumente imposibile, aparţinând unor concepte noi: etnosculptură şi semirealism… O lume schizoidă pune problema creatorului; cum se nasc inspiraţia, creaţia şi genialitatea? Sunt în noi sau ne vin de undeva? Arta este creaţie sau e «ce se vinde?» Sunt întrebările pe care şi le pune Mihai Donici, realizatorul expoziţiei şi totodată scenograful spectacolului, un teatru-concert construit în întregime pe muzica originală compusă de Kocsárdi Levente, care prezintă un Faust contemporan.


Premiera spectacolului are loc în această seară în curtea Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, de la ora 21,00.

Foto: Bujor Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.