Primarul explică de ce se taie copaci în Timișoara: „Unii încurcă modernizarea”

Primarul explică de ce se taie copaci în Timișoara: „Unii încurcă modernizarea”

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a oferit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, mai multe explicații cu privire la copacii pe care municipalitatea îi taie în oraș. Astfel, edilul-șef susține că sunt puși la pământ doar acei arbori care sunt bolnavi, îmbătrâniți sau care ar încurca modernizarea orașului.

„Vrem un oraș cu aer curat, vrem o Timișoara verde. Noi trebuie să tăiem copaci în anumite situații. Pe de o parte, cei mai mulți sunt fie bolnavi, atacați de diverși dăunători, fie sunt îmbătrâniți. Pe de altă parte, la anumite inervenții pe care le facem, sunt copaci care încurcă modernizarea și atunci inevitabil trebuie să-i tăiem. De exemplu, pe Popa Șapcă am tăiat vreo 10-15 castani, care nu erau sistematic plantați.


Erau doi, trei plantați, pauză, apoi iar mai erau câțiva. Dar uitați-vă câți am plantat, tot castani, cu floare albastră, inclusiv pe Demetriade, unde nu a fost niciun copac. Am plantat sute și am tăiat 15. Se întâmplă și astfel de lucruri. Ai un copac, te poticnești în el și pui oamenii să-l ocolească? Trebuie să fim oameni raționali”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că în locul fiecărui copac tăiat sunt plantați cel puțin zece, astfel că numărul arborilor din oraș ar fi mult mai mare decât în perioada de dinainte de a fi ales în această funcție. „Nu se poate compara câți am tăiat cu câți am plantat”, a punctat Nicolae Robu.

Edilul-șef a vorbit și despre Piața Libertății, lăudând încă o dată proiectul de modernizare.

„Unii și acum consideră că s-a făcut greșeală că s-au tăiat copacii din Piața Libertății. Asta e părerea lor, foarte bine. Eu cred că s-a făcut un lucru extraordinar prin faptul că Piața Libertății a fost transformată și a devenit o piață de evenimente. La început, acolo a fost creată o piață de evenimente, nu o piață parc. Dacă mergem în lumea asta largă, vedem că piețele celebre sunt toate în stilul acesta, sunt piețe fără copaci. Nu mergi în piață să stai la umbră, ci să participi la evenimente. Ăsta e rolul piețelor”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, în acest moment, puieții care sunt plantați în oraș nu sunt „cât degetul de subțiri”, ci au o înălțime de cel puțin trei metri.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Idiotul o tot ținer gaia mațu că „s-a făcut un lucru extraordinar” cu masacrarea copacilor din Piața Libertății, care era cu adevărat o oază de verdeață și de umbră, vara. Pentru ce „evenimente”, Robule? Pentru tot felul de șușanele aduse de tine acolo? pentru kitschurile comise iarna-vara? Nu văd absolut niciun motiv real pentru care ai distrus piața, spațiul verde. Ești un obsedat de asfalt și beton, dacă ar fi după tine ai transforma întregul oraș într-o „parcare frumoasă”. De-abia așteptăm să scăpăm de tine și de ideile tale tâmpite, puse în aplicare pe banii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.