Nicolae Robu, făcut „mafiot” de o timișoreancă la inaugurarea Parcului Central. „Grădina...

Nicolae Robu, făcut „mafiot” de o timișoreancă la inaugurarea Parcului Central. „Grădina vieneză”, deschisă cu mai bine de un an întârziere FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-373737494">

Incident neplăcut pentru Nicolae Robu, astăzi, în Parcul Central din Timișoara, unde edilul a fost prezent pentru a inaugura lucrările de modernizare a acestuia. La un moment dat, în timp ce detalia investițiile realizate, un timișorean, alături de o femeie, au început să-i aducă cuvinte jignitoare.

„Mafiotule ce ești. De ce ai scos oamenii afară din casă? Mafiotule ce ești”, i-a strigat o femeie. În momentul în care Nicolae Robu a auzit că i se spune mafiot de mai multe ori, le-a solicitat polițiștilor locali să intervină. „A afirmat în public mafiotule, pentru asta trebuie să plătească. Sunteți plătiți să veniți să faceți show aici? Știu, sunt obișnuit cu lucrurile astea, înainte de fiecare alegeri mi s-au întâmplat lucrurile astea. Stau ilegal în spații ale primăriei și a trebuit să îi dăm afară. Cred că ne impresionează cu scene dinastea?”, a explicat, nervos, Nicolae Robu, presei.

Pe de altă parte, în ceea ce privește Parcul Central, lucrările de modernizare a acestuia au început în anul 2017, având o valoare de 6,5 milioane de lei, plus TVA, fiind realizate de asocierea dintre Lovrin Tim SRL și Rogera Prest SRL. Șantierul a fost deschis pe data de 1 iunie 2017, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în 12 luni, adică în vara anului trecut. Inaugurarea a avut loc, însă, astăzi, la mai bine de doi ani de la închiderea parcului pentru reabilitare.

„Moderizarea a constat în realizarea de noi aranjamente florale, plantarea de arbori și arbuști, refacerea gazonului cu covor de iarbă pe suprafațe foarte întinse ale parcului, refacerea aleilor, a mobilierului urban, instalarea unui sistem de irigare și realizarea unui frumos foișor. (…) N-aș vrea ca cei ce obișnuiau să joace șah în acest parc să se necăjească, pentru că ar face-o degeaba. Evident că au refăcut zona pentru șahiști, are o mulțime de mese, le-am asigurat condiții incomparabil mai bune de a-și satisface această pasiune pentru acest frumos sport, șahul. Și monumentul mare al Eroilor este mult mai bine pus în valoare acum, au fost înlăturate din jurul său anumite construcții care considerăm noi că au fost neavenite, acum este cum trebuie să fie un monument, în mijlocul unui platou el însuși maiestuos, omagiu eroilor neamului”, a afirmat Nicolae Robu.

În total, potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, s-au amenajat 5.232 mp alei din pavele, 5.960 mp alei asfaltate şi 440 mp alei nou create cu pavele, s-au plantat 4.635 de arbori şi arbuşti, 1.398 de plante perene, 280 de trandafiri, peste 20.000 flori anuale, s-au transplantat 302 arbori şi arbuşti, au fost montate opt pergole, la fiecare pergolă fiind plantată o altă specie de liane: glicină, clematis, trandafiri, iederă, s-au gazonat 56.200 mp suprafaţă de peluză, s-a instalat un sistem de irigare atât prin aspersiune cât şi prin picurare, au fost amenajate trei gradene – la frunza de Ginkgo biloba, la patio şi la intrarea dinspre Podul Maria, s-au montat 134 bănci, 56 de scaune şi 112 coșuri de gunoi

De asemenea, a fost amenajat un pavilion pentru muzică, unde au fost montate două piane, unde timișorenii pot cânta dacă doresc, iar toate gardurile din jurul parcului au fost date jos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.