Nicolae Robu: „Poluarea nu se produce când o mașină circulă cu 50-60...

Nicolae Robu: „Poluarea nu se produce când o mașină circulă cu 50-60 km/h”

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a precizat că Primăria Timișoara susține mersul pe două roți în oraș pentru că, din punctul de vedere al edilului-șef, bicicletele reprezintă „cel mai important mijloc de locomoție care trebuie sprijinit”.

„Părerea mea de acum este că bicicleta trebuie folosită pe scară foarte largă și trebuie să creăm o infrastructură cât mai bună pentru folosirea bicicletei și ne străduim. Dar în unele locuri nu putem, că suntem constrânși, atât este ecartul stradal. Când este să alegi între a crea o bandă pe care circulă 15.000 mașini pe zi, și a crea o pistă de biciclete, pe care circulă 100 de persoane într-o zi, poate în viitor vor ajunge 1.000, vor ajunge 5.000, dar 15.000 nu vor ajunge”, a afirmat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că mașinile care circulă cu viteză constantă prin oraș nu ar polua aerul, ci acest lucru se întâmplă doar în zonele unde se produc ambuteiaje.

„Atunci dacă ne gândim la calitatea aerului, trebuie să înțelegem că poluarea se produce nu când o mașină circulă cu viteză constată, 50-60 km/h.


Poluarea se produce unde sunt ambuteiaje și se accelerează, se frânează, mașinile se uzează, cele care nu au cutie automată, dar și cele care au, introduci în viteză, scoți din viteză. Produci zgomot, produci poluare și noi, prin măsurile pe care le-am luat, de a fluidiza traficul, evident că indirect am contribuit la reducerea poluării. La noi totul se contestă, dar nu noi facem măsurătorile, le face OMS, sunt și alte organisme care fac măsurătorile. Putem intra pe Google Maps și putem vedea cum e în Timișoara față de alte orașe similare și acolo se văd lucruri în mod obiectiv. Așa, fiecare își are subiectivismul lui, evident. Sistemele de măsurare din satelit nu pot fi contestate chiar așa”, a explicat Nicolae Robu.

4 COMENTARII

 1. Plata din banii publici a celor ce pozeaza a fi in slujba cetatenilor – dar servesc alte interese – nu ar trebui sa se produca. Deloc.
  Desigur, incurajand unii oameni sa plece si aducand altii in loc – schimbi cetatenii. Insa este un artificiu josnic.

 2. 24*3600 = 86400 secunde intr-o zi
  86400/15000 = 5.76.
  O masina pe BANDA la 5.76 secunde timp de 24 de ore. Sunt curios unde in Timisoara se intampla asta.
  Gunoi mincinos si manipulator.

 3. dar bordurile alea n-ai vrea sa le pui cum trebuie, la nivel, papagal vopsit? de-aia nu merge lumea cu bicicleta, ca n-are conditii, redusule psihic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.