Nu se trage, se proiectează! Central European Film Festival Timișoara include și...

Nu se trage, se proiectează! Central European Film Festival Timișoara include și un concert Luna Amară

0
DISTRIBUIȚI

În perioada 28 august-1 septembrie 2019, Central European Film Festival Timișoara (CEFFTM) revine cu filme, cineconcert și dezbateri pe tema rEvolutions, în mai multe spații din Timișoara: Piața Unirii, Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, Grădina de Vară Capitol (Sala Capitol, în caz de vreme nefavorabilă), Casa Artelor, Anturaj, librăria Cărturești Mercy, Piața Sfântul Gheorghe.

Intrarea la evenimente este liberă.

Anul 1989 înseamnă ziduri spulberate, bariere depășite, un mod nou de a vedea lucrurile, deschidere spre democrație și capitalism în timp ce comunismul ajunge la apus.


La 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, Central European Film Festival Timișoara 2019 a decis să aducă în prim-plan rEvoluțiile cu tot ce reprezintă ele din punct de vedere social, politic și emoțional prin intermediul mai multor evenimente conectate la film.

Secțiunile din acest an ale festivalului sunt: Competiția, Panorama, No/Kidding!, Filme Studențești și Revoluții în documentare. Acestea vor fi completate de două proiecții speciale:  un film din Singapore și altul despre cultura Klezmer.

Deschiderea Central European Film Festival se va întâmpla în Piața Unirii, la ora 21:00, trupa care va susține cineconcertul în acest an fiind Luna Amară. Aceasta va interpreta piese asociate unor secvențe din Hîrtia va fi albastră, de Radu Muntean și Timișoara Decembrie 1989, de Ovidiu Bose Paștina. Formație fanion pentru mai multe generații de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale, dar și de dragoste, ale poeziilor care abordează diverse stări, Luna Amară vine în fața cinefililor cu o interpretare inedită.

Central European Film Festival Timișoara este organizat de Asociația EuroFest și finanțat de Primăria Municipiului Timișoara, CNC, Ministerul Culturii, UCIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.