Se apropie o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în...

Se apropie o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara are loc o nouă ediție a Festivalului de operă și operetă în aer liber. Evenimentul organizat de Opera Națională Română din Timișoara și Ministerul Culturii a ajuns la ediția cu numărul XIV și se desfășoară în perioada 29 august – 1 septembrie, în Piața Victoriei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, publicul va avea parte gratuit două seri de gale, Gala de operetă din debutul festivalului (joi, 29 august) și Gala de operă din închiderea acestei ediții (duminică, 1 septembrie), precum și opereta „Voievodul țiganilor” de Johann Strauss (vineri, 30 august) și musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe (sâmbătă, 31 august).

În Gala de operetă, pe lângă soliștii vocali ai scenei lirice timișorene, își dau concursul artiștii invitați: Paula Iancic, Renata Vari și Alfredo Pascu, acompaniați de orchestra și corul Operei Naționale Române din Timișoara, conducerea muzicală fiind asigurată de Maestrul Peter Oschanitzky. Programul serii conține cele mai cunoscute arii și duete din repertoriul de operetă românesc și universal.

„Paginile muzicale ale marelui Johann Strauss fiul, din frumoasa operetă «Voievodul țiganilor» vor încânta publicul, în a doua zi a acestei ediții a festivalului, artiștii invitați Renata Vari și Alfredo Pascu vor împărtăși frumoasa poveste de iubire, alături de soliștii vocali, orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române din Timișoara, sub bagheta dirijorală a Maestrei Mihaela Silvia Roșca.


Sâmbătă, în cea de-a treia zi a festivalului, pașii ne vor fi purtați pe străzile aglomerate londoneze, urmărind transformarea Elizei, dintr-o simplă florăreasă, într-o adevărată Lady. Frumoasa poveste va fi prezentată de soliștii, orchestra, corul și ansamblul de balet ale liricului timișorean, coordonați de la pupitrul dirijoral de Maestra Mihaela Silvia Roșca”, a informat Primăria Timișoara.

Închiderea celei de-a XIV-a ediții a Festivalului de operă și operetă, oferă publicului posibilitatea reîntâlnirii cu muzica de operă, artiștii invitați: Paula Iancic, Renata Vari, Alfredo Pascu și Alin Stanis, alături de soliștii Operei timișorene și acompaniați de orchestra și corul instituției vor oferi pagini celebre din repertoriul universal de operă. Conducerea muzicală este asigurată de Maestrul Wolfgang Groehs.

Ora de începere a spectacolelor este 20.30, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.