Opt milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș

Opt milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Opt milioane de lei a alocat Consiliul Județean Timiș pentru realizarea mai multor investiții în școlile speciale, care sunt finanțate de către instituție.

Cu scopul de a vedea stadiul lucrărilor, Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a efectuat, ieri, mai multe vizite în aceste unități de învățământ. Prima oprire a fost făcută la Liceul Teoretic „Iris” din Timișoara, unde învață în principal copii cu deficiențe de vedere și nevăzători. Unității i-a fost alocată în bugetul județului pentru 2019 o sumă de trei milioane lei, bani din care, printre altele, va fi reabilitată și cantina școlii. În plus, liceul va trece printr-o reabilitare majoră, grație unui proiect pe fonduri europene câștigat de CJ Timiș, în valoare de aproape opt milioane de lei. Se vor efectua lucrări de reabilitare termică, va fi realizat un acoperiș nou, se vor monta rampe pentru persoane cu dizabilități.


De asemenea, va fi montată o casă de lift în exteriorul clădirii, dar și o scară metalică pentru evacuare, au informat reprezentanții instituției.

O altă oprire a șefului CJ Timiș a fost la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu”, unde instituția investește peste trei milioane de lei în reparații capitale la corpul de clădire nr. 3 și în achiziționarea unui lift pentru persoane cu dizabilități.

„La Neveanu lucrările au o mică întârziere, dar se lucrează intens și se va recupera o parte din timp. Lucrarea este una majoră, cu reparații capitale, dar va fi gata într-o lună, după cum am vorbit cu constructorul. Acolo unde se va lucra și în septembrie, se vor lua măsuri ca activitatea școlară să nu fie afectată. Pregătirile pentru noul an sunt în curs, nu există probleme majore. Am crescut în acest an sumele alocate investițiilor. Am reușit chiar atragerea de fonduri europene. Nu vrem nicicum să facem rabat la calitate atunci când e vorba de copii, de educația lor”, a afirmat Călin Dobra.

De asemenea, Centrul Școlar „Constantin Pufan” a primit 700.000 de lei pentru reabilitarea acoperișului și amenajarea curții, precum și 345.000 lei pentru amenajarea unei scări exterioare de evacuare în caz de urgență, dar și pentru achiziționarea unei autoutilitare.

Totodată, CSEI „Constantin Păunescu” din Recaș beneficiază în acest an de un buget de peste trei milioane de lei, jumătate din această sumă fiind alocată investițiilor. De exemplu, mai mult de 800.000 lei sunt destinați reabilitării cantinei școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.