Pana prostului

Pana prostului

0
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute, o parte din nordul Timișoarei a rămas fără curent electric timp de o zi și jumătate. Durata întreruperii a fost cel puțin scandaloasă, mai ales că nu a fost vorba de vreun dezastru natural.

Efectele au fost fascinante. Probabil din cauza caniculei, la scurt timp au început să se întâmple lucruri bizare. Tinerii bântuie pierduți printre blocuri, cu încărcătorul de la telefon în mână, în căutarea prizei izbăvitoare. Vecina cu probleme cardiace (și nu numai) se plânge sonor vecinilor că nu rezistă fără aer condiționat, în timp ce alții se refugiază în mașinile parcate lângă blocuri, unde pornesc motorul, dau drumul la climă, își încarcă telefonul și umplu cu noxe apartamentele vecinilor.


Dar lucrurile cele mai bizare le-am lăsat la urmă: în lipsa tehnologiei, cuplurile au început să iasă la plimbare și chiar să vorbească. Și, poate cel mai grav, unii au pus mâna pe o carte și au început să citească.

Sigur, poți să faci o plângere la protecția consumatorului, că ți s-a stricat mâncarea în frigider și s-au dus dracului legumele culese din grădina bunicilor, tocate și puse la congelator, plângere care se va lăsa cu vreo amendă cam cât un sfert din prima de Crăciun a vreunui director mărunt din compania cu pricina. Și, între timp, infrastructura rămâne aceeași. Chiar dacă e nouă se pare că e inadecvată, iar cea veche e mai degrabă adecvată vremurilor în care lua pauză din oficiu câteva ore pe zi, iar cel mai mare pericol de suprasolicitare venea iarna, când românii zgribuliți mai băgau câte un reșou în priză.

Poți să suni, să faci sesizări, tot la fel de repede se va rezolva problema, pentru că sunt sigur că echipele din teren chiar fac tot ce pot. În situații de acest gen, fie că e vorba de energie electrică, apă sau căldură, baiul e de obicei undeva mai sus, și undeva în urmă. Infrastructura depășită este de obicei ultima pe de lista de priorități pentru conducerea oricărei companii de gen, mai ales într-o țară în care sancțiunile sunt frecție la picior de lemn pentru cei care cunosc sistemul și știu să-l navigheze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.