Peste 160 de amenzi într-o lună pentru nereguli descoperite în mijloacele de...

Peste 160 de amenzi într-o lună pentru nereguli descoperite în mijloacele de transport în comun din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali care desfășoară acțiuni pe mijloacele de transport în comun din Timișoara au acordat peste 160 de amenzi doar în ultima lună, ca urmare a neregulilor descoperite.

Poliția Locală Timișoara a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că săptămâna trecută, aceste controale au fost realizate împreună cu jandarmii. De altfel, astfel de acțiuni au loc periodic, scopul fiind acela ca prin patrulele mixte să se prevină „acțiunile hoților de buzunare care încă sunt semnalați că ar fi prezenți în anumite zone din oraș”.

Reprezentanții instituției arată că, de la începutul acestei luni, polițiștii locali au aplicat un număr de 161 sancțiuni în tramvaie, troleibuze și autobuze, precum și în stațiile acestora, cele mai multe probleme fiind în zonele în care există un flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, Sinaia.


Cele mai multe dintre amenzi au fost aplicate pentru refuzul de legitimare, proferarea de injurii, apelarea la mila publică, mizerie în mijloacele de transport, consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora, și chiar comerț ambulant în stațiile STPT.

Tot luna aceasta, polițiștii locali au surprins în flagrant, pe tramvaiul nr. 4, în zona Pieței 700, o femeie de 25 ani care a furat un portofel care conținea o sumă de bani, un card bancar și alte documente. Hoața a fost predată polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

„Polițiștii locali patrulează alternativ, atât împreună cu jandarmii din cadrul IJJ Timiș, cu lucrătorii STPT, dar și prin patrule proprii, atât în uniformă cât și în civil, pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță persoanelor care se deplasează cu mijloacele de transport în comun pe raza municipiului Timișoara”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.