Planuri pentru realizarea de noi investiții în zona drumului spectaculos săpat în...

Planuri pentru realizarea de noi investiții în zona drumului spectaculos săpat în munte din Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Transluncani, șoseaua săpată în munte din comuna Tomești, a devenit, în scurt timp, una dintre atracțiile turistice din județul Timiș. Nu puține persoane vin să se plimbe pe drumul spectaculos săpat în munte, care a fost inaugurat în această vară.

Vă reamintim că Transluncani a fost realizat în cadrul unui proiect european, în valoare de aproximativ un milion de euro. Șoseaua săpată în munte are o lungime de peste cinci kilometri și a fost amenajată în zona cu cea mai mare altitudine din județul Timiș, cel mai înalt punct al drumului având 700 de metri.

Primarul comunei Tomești declara, în urmă cu două luni, că numărul turiștilor va crește foarte mult dacă o porțiune de drum din zonă, de aproximativ unsprezece kilometri, care leagă județele Timiș și Caraș-Severin va fi asfaltată.

Iată că, în prezent, reprezentanții Consiliului Județean Timiș au început să ia în calcul varianta de a moderniza și această porțiune de drum.

„Drumul din Timiș care îți taie respirația! Zilele trecute am fost în vizită în comuna Tomești, unde m-am întâlnit cu primarul Costel Medelean.


Am discutat despre proiecte și noi investiții. Și fiindcă județul nostru are multe locuri frumoase care trebuie promovate, am mers la unul dintre cele mai spectaculoase atracții turistice – drumul Transluncani. Cei care îl traversează rămân cu o experiență unică. Este o șosea șerpuită, săpată în stâncă care merită vizitată inclusiv pentru imaginile pitorești. Noi, la consiliul județean, avem în plan să realizăm o legătură cu drumul Transluncani pentru a facilita accesul spre Valea lui Liman și Poiana Mărului în Caraș-Severin”, a anunțat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.