PLUG IN – proiect amplu care are ca scop readucerea în actualitate...

PLUG IN – proiect amplu care are ca scop readucerea în actualitate a etniilor din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Sepale face un tur al Banatului, prima oprire fiind în satul Măguri. Evenimentul va avea loc miercuri 14 august, de la ora 18, la Căminul Cultural din localitate. Proiectul constă în realizarea unui spectacol/instalație realizat în manieră transdiciplinară, ce va fi itinerat pe parcursul a trei luni în șase localități – centru de comună și orașe limitrofe din Banat, unde sunt aglutinate cele mai importante comunități etnice din regiune. Alături de un grup de artiști vizuali și muzicieni, scopul asociației este revitalizarea mediului cultural rural, prin înlesnirea întâlnirii comunității locale cu arta contemporană.

Astfel, programul va consta în expoziții de arta contemporană, cu participarea artistilor: Andreea Medar, Cătălin Petrișor și Silvia Moldovan, proiecția unui documentar video realizat de Mihai Pinti, workshopuri de muzică electronică pentru copii și un show de lasere și muzică de Alex Halka, completată de o instalație video, produsă de artista vizuală Josépha Blanchet.


Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural din satul Măguri.

PLUG | IN este un proiect amplu care are ca scop readucerea în actualitate a etniilor din Banat, prin intermediul unui spectacol/instalație, creat de un grup de artiști provenind din diverse medii culturale. Cuvântul „plug” cu o bogată semnificație în limba română, obiect care ajută la lucrul pământului, dar în același timp creează o legătură intimă între locuitorii satului și natură, și prepoziția „in” din limba engleză, care schimbă percepția asupra modului în care ne conectăm la „curentele” actuale, la noile tehnologii artistice, specific urbane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.