Povești locale și multă voie bună la a doua ediție a evenimentului...

Povești locale și multă voie bună la a doua ediție a evenimentului Cămine în mișcare FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

A doua ediție a evenimentului „Cămine în Mișcare/Moving Fireplaces”, desfășurată în weekend-ul trecut  în satele Comloșu Mare, Comloșu Mic, Lunga și Lenauheim a adus în fața spectatorilor  o serie de evenimente care au ca scop repunerea în valoare a unor locuri și obiceiuri care altfel ar fi date uitate vremurilor tehnologizate în care trăim.

Datorită unei echipe dedicate de pasionați în ale tradițiilor și culturii bănățene, Cămine în Mișcare oferă celor interesați o incursiune, la fața locului, în cultura și obiceiurile străvechi ale oamenilor care au pus bazele Banatului așa cum îl știm.

Timp de trei zile, Comloșu Mare, Lunga, Lenauheim și Comloșu Mic au fost gazde autentice cu spectacole de teatru, concerte, momente pe ritmuri de fanfară, expoziții, un târg al producătorilor locali, mâncare și multă voie bună.Participarea la spectacole și la toate activitățile din program a fost gratuită. Printre momentele artistice derulate în cadrul acestui eveniment s-au numărat un recital susținut de TM Chamber Orchestra, cel mai recent proiect lansat de Asociația tribul artistic (recital de muzică clasică conceput special pentru satul Lenauheim, locul de naștere al poetului austriac Nikolaus Lenau), reprezentațiile susținute de trupa de teatru Asphalt Teater din Israel, diverse ateliere sau concertele susținute de Fanfara Ciocârlia și Gramofone.

Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociației Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara.

Foto: Facebook / Cămine în Mișcare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.