Primăria Timișoara vrea să ia un alt credit de peste 200 de...

Primăria Timișoara vrea să ia un alt credit de peste 200 de milioane de lei. Ce intenționează să facă cu banii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara intenționează să ia un credit de peste 200 de milioane de lei. Astfel, în următorul plen, pe masa aleșilor locali va sta un proiect de hotărâre cu privire la „aprobarea contractării unei/unor finanțări rambursabile interne/externe în valoare totală de 203.920.524 lei”. Banii ar urma să fie utilizați cu scopul refinanțării unor împrumuturi contractate de către Primăria Timișoara, „în vederea optimizării serviciului datoriei publice locale”, cu o perioadă de tragere/grație de până la doi ani și perioada de maturitate maxim 20 ani.

Concret, potrivit proiectului de hotărâre, noul credit se va utiliza pentru refinanțarea împrumutului contractat de la BCR în 2010, cu sold în iunie 2019, în valoare de 4,6 milioane de euro, un alt împrumut contractat de la BCR în 2013, sold tot în iunie 2019, în valoare de zece milioane de lei, un împrumut contractat de la Ministerul Finanțelor în noeimbrie 2018, sold la data de iunie 2019, în valoare de 98 de milioane de lei, și un împrumut contractat de la International Finance Corporation, din martie 2014, sold la data de 30 iunie 2019, în valoare de 72 de milioane de lei.

„Executivul Primăriei Municipiului Timișoara a identificat principalele obiective de investiţii necesare a fi executate pentru realizarea dezideratului principal – dezvoltarea durabilă a Municipiului Timișoara.


Realizarea acestor obiective de investiţii necesită importante resurse financiare, resurse care nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al Municipiului Timișoara. Pentru a putea asigura utilizarea eficientă a resurselor financiare şi pentru minimizarea costurilor autorităţii publice locale privind datoria publică locală este necesară o refinanțare a unei părți din portofoliul actual de credite”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.