Primăria Timișoara plătește încă doi ani închirie pentru ca o parte a...

Primăria Timișoara plătește încă doi ani închirie pentru ca o parte a Liceului Lenau să poată funcționa în clădirea din Piața Unirii

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Primăria Timișoara se pregătește să prelungească contractul de închiriere încheiat cu Episcopia Romano-Catolică pentru ca o parte a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” să poată funcționa în continuare în clădirea aflată în Piața Unirii, nr. 7. Este vorba de clasele I – IV care-și desfășoară activitatea în această clădire, pentru care unitatea de învățământ a plătește o chirie lunară de 12.500 lei.

Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului în următoarea ședință a consiliului local, imobilul se află în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara, prin retrocedare, iar contractul de închiriere expiră la 30 octombrie 2019.


În luna iulie a acestui an, Episcopia Romano-Catolică și-a dat acordul de prelungire a contractului de închiriere pe o perioadă de doi ani, cu același preț.

„Conform prevederilor art. 20, alin.1 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, autorităţile administraţiei publice locale asigură, în condiţiile legii, buna desfăşurare a învăţământului preuniversitar în localităţile în care acestea îşi exercită autoritatea precum şi a faptului că în prezent nu se dispune de o altă locaţie pentru mutarea activităţii de învăţământ – clasele I-IV ale Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau”; Considerăm necesară şi oportună iniţierea unui proiect de hotărâre privind prelungirea prin act adiţional a contractului de închiriere pentru imobilul situat în Timişoara, P-ţa Unirii nr. 7 pentru desfăşurarea procesului de învăţământ a Liceului Teoretic“Nikolaus Lenau”- clasele I-IV”, scrie în proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.