Primarul Robu, despre eradicarea ambroziei: Nu e în fișa postului, dar mă...

Primarul Robu, despre eradicarea ambroziei: Nu e în fișa postului, dar mă preocupă. Ce spune despre invocarea forței majore

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu recunoaște că Timișoara este tot mai invadată de ambrozie, buruiana care provoacă alergii puternice. Edilul-șef a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că de vină pentru faptul că ambrozia s-a înmulțit în această vară ar fi și ploile puternice.

„Este absolut revoltător că în oraș există, și încă în cantități mari, această plantă. Anul acesta am cerut mai mult ca oricând să se intervină preventiv. Nu s-a făcut față la nivelul la carear fi trebuit. Pe de o parte, există circumstanțe atenuante, au fost foarte multe ploi, iar această plantă se dezvoltă extraordinar de îndată ce are umiditate. S-au făcut intervenții, dar ea a crescut la loc. De bine, de rău, pe domeniul public a fost stârpită într-o mare măsură, a fost cel puțin tăiată, dar ea se regenerează, din păcate, nu în totaliate. Eu am văzut cu ochii mei domeniu public cu ambrozie”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să precizeze că în oraș sunt și o mulțime de terenuri private sau care sunt ale statului român pe care crește ambrozia, pe care municipalitatea nu poate interveni, ci doar să acorde amenzi.

Întrebat de către un jurnalist de ce nu se intervine pentru tăierea ambroziei invocând forța majoră, fiind o problemă de sănătate publică, Nicolae Robu a precizat că „este o problemă, așa e.


S-au făcut notificări, facem în fiecare an, s-au dat amenzi. Și eu cred că s-ar putea interveni invocând forța majoră. Nu s-a asumat răspunderea să se intervină de teama acuzelor de violare a proprietății private, de amputare a cheltuielilor. (…) Nu intră în fișa postului meu, dar în preocuparea mea intră, pentru că înțeleg ce rău produce această plantă. O să vedem ce putem face, o să încerc să forțez nota. Aici ar trebui DSP să gestioneze asta și noi să ne conformăm. Este o lacună în modul în care sunt așezate lucrurile, încercăm să vedem dacă putem să facem un fel de comandament”.

Totodată, Nicolae Robu a precizat, provocat de un jurnalist, că reprezentanții CJ Timiș nu au tăiat ambrozia de pe terenul municipalității, din jurul stadionului „Dan Păltinișanu”, așa cum s-a lăudat șeful instituției, ci niște tufe.

„S-a întâmplat o mizerie de politicianism, nu știu cine lucrează pentru domnul președinte. Încă cred că este un om cu care poți colabora, deși dă semne în ultima vreme că nu e așa. Acolo a intervenit devreme firma Green City, era totul tăiat. Consiliul județean s-a dus și a tăiat niște tufe, nu erau de ambrozie. Au făcut poze și au prezentat că taie ambrozia. S-a făcut mult voluntariat pe terenul consiliului județean. Și dacă era așa, nu cred că era chiar așa elegant să se ia să spună că am făcut noi ce n-a făcut primăria”, a explicat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.