Provocarea neamțului

Provocarea neamțului

2
DISTRIBUIȚI

Virulența atacurilor din mediul online, imediat după ce neamțul Samuel Dominic Fritz a fost votat ca și candidatul USR pentru funcția de primar al Timișoarei, este semnul cel mai bun că propunerea exotică a provocat frisoane în tabăra fanilor lui Nicolae Robu. Pentru că profilul lui Fritz este opus ca și cel al primarului care și-a făcut un stil de viață din a jigni pe oricine care nu este de acord cu el. În plus, candidatul USR este din generația celor care, până de curând, se pișau pe el vot, considerând că toate partidele sunt ”aceiași mizerie”. Au ieșit la vot la europarlamentare și au dat peste cap sondajele.

Și asta este marea problemă.


Nicolae Robu, după modelul PSD, s-a bazat în Timișoara pe nucleul dur care iese la alegeri, în timp ce marea majoritate a preferat să ignore votul. Să nu uităm că Robu a  fost ales de fapt de nici 17%. Este clar că șansele liberalului de a câștiga scad cu cât crește prezența la vot. Nu vor ieși timișorenii să voteze masiv pentru cum arată orașul, ci pentru ce nu s-a făcut.

Candidatura unui cetățean german a scos la iveală sistemul duplicitar de a ignora realitatea – clar o să vândă Fritz orașul nemților, dar cei care lansează teoria nu se îngrijorează de cum ”români verzi” ciordesc banii publici ai cetății cu tupeu de ani de zile. Nu poate să fie primarul orașului pentru că nu vorbește corect românește, dar au trecut până acum cu vederea modul în care a fost violată limba română în mod repetat de tot felul de români neaoși, unii dintre ei posesori de doctorate și kilograme de titluri academice.

Fritz nu este candidatul providențial care va transforma instant Timișoara în perla Europei, ci doar cel care are șansa să dovedească că se poate și altfel, că poți face administrație și politică mai bine pentru cetățean. După mandatele lui Ciuhandu cu toate scandalurile legate de mafia imobiliară țigănească și mandatele lui Robu cu haos, buruieni în centrul orașului și mult dispreț față de timișoreni, neamțul Fritz pleacă la luptă cu un capital enorm de încredere care se va risipi mult mai repede dacă nu va dovedi că are cu adevărat un proiect și o echipă cu care să redea orașului fala de altă dată.

2 COMENTARII

  1. Robu trebuie sa plece. Dar sa nici nu cadem in extaz dupa neamt. Am mai fost extaziati de unu numit Klaus…care ne-a demonstrat…nimic.
    Nu este o solutie la problema ,,romanilor verzi dar hoti,, aducerea unor alogeni.
    Clar nu. Hotii trebuiesc bagati la puscarie. Punct

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.