Puncte de prim-ajutor pentru cei afectați de caniculă, în județul Timiș. Unde...

Puncte de prim-ajutor pentru cei afectați de caniculă, în județul Timiș. Unde sunt deschise și ce recomandă medicii

0
DISTRIBUIȚI

canicula

Din cauza temperaturilor extrem de ridicate anunțate de meteorologi până marți, la nivelul județului Timiș au fost deschise cinci puncte de acordare a primului ajutor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, aceste puncte sunt amplasate în următoarele locații: Oficiul Poștal, nr. 1, Timișoara – Bv. Revoluției din 1989, nr. 2, Opera Română Timișoara – Strada Mărășești, nr. 2, Oficiul Poștal, nr. 5, Ghișeul nr. 1, Timișoara – Str. 1 Decembrie, nr. 90, Piața Iosefin Timișoara și Municipiul Lugoj, Casa de Cultură a Sindicatelor – Strada Nicolae Bălcescu, nr.


1.

Cele cinci puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul Societății de Cruce Roșie Timiș și Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Medicii au făcut și o serie de recomandări pe timpul caniculei, de care trebuie să țină cont cetățenii. Astfel, deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții, evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11.00 – 18.00, purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare, beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe, mâncați fructe și legume sau iaurt, evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr, nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei, nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism și adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră, sau de copilul dumneavoastră.

Vă reamintim că județele din vestul țării se află sub cod galben de caniculă până mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.