Remember Florian Pittiș la festivalul Folk pe pâine. Vezi ce artiști participă...

Remember Florian Pittiș la festivalul Folk pe pâine. Vezi ce artiști participă la cele două zile de sărbătorire a folk-ului

0
DISTRIBUIȚI
Vlady Cnejevici va susține un moment remember Florian Pittiș la festivalul Folk pe pâine

Amatorii de folk sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la o nouă ediție a evenimentului „Folk pe pâine“, care va avea loc vineri 30 august și sâmbătă 31 august, de la ora 18.30 la Pecica. Cea de-a 8-a ediție a festivalului va cuprinde și un moment special intitulat Remember Florian Pittiș, susținut de Vlady Cnejevici, Teo Boar și Dorin Andone.

Unul dintre cei mai respectați și apreciați muzicieni, considerat de mulți drept cel mai bun „clăpar” din zona folk-rockului autohton, Vlady Cnejevici, s-a născut la 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici. „Primele amintiri despre muzică le am de pe la 3 ani,când Laza, tatăl meu exersa la acordeon alături de un magnetofon Tesla. Era fascinant pentru mine să văd mașinăria aia cu lămpi cum se învârte și scoate sunete. Puteai să pui pe viteză mică și atunci sunetul se denatura și era haios să asculți… Obladi Oblada a fost primul cântec pop care m-a marcat, la grădiniță fiind. Prima oară am apărut pe scenă la vârsta de 7 ani, când am dirijat corul Școlii Lenau. Eram așa de emoționat încât am vrut să încep cu fața la public! A sărit învățatorul și m-a întors…“ povestește artistul. De-a lungul anilor, Vlady Cnejevici a făcut parte dintr-o serie de trupe celebre ca Progresiv TM, Compact, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, Blue Workers, Pasărea Rock și a colaborat cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar și mulți alții. În ceea ce privește colaborările sale de dinainte de Revoluție, artistul recunoaște că a avut ocazia să fie alături de mulți interpreți din orașul nostru. „Am avut ocazia să cant până în ’88 cu foarte mulți timișoreni: la Cascada în 1978 cu Bujor Hariga, Hely Moszbrucker, Walter Gerner și alții care au părăsit România.


Apoi la Autostop cu Adi Bărar, Mircea Jebeleanu și Mircea Nedelcu, apoi la Dixie Grup condusă de Nicu Magdin cu care am fost la Festivalul de Jazz de la Sibiu în 1978 și 1979. Cu Sergiu Simionese și Mircea Bunea am avut prima trupă de rock, Uranus. Sunt foarte mulți muzicieni cu care am colaborat, dar mi-ar trebui o săptămână întreagă să-i amintesc pe toți“, spune artistul.

În prima zi a festivallului care are intrarea liberă vor cânta Raul Nica, Alex Bacter, Adrian Borcea, Anne Marie Szaniszlo, Nova Band, Florian Jianu, Daniel Julean & Maria-Nicoleta Brola, Calendar, Adrian Sărmășan, Maria Gheorghiu și Remember Florian Pittiș cu Teo Boar, Vlady Cnejevici și Dorin Andone (de la ora 23.20). Sâmbătă, 31 august cu începere de la ora 18.30 vor cânta Melinda și Timea Irșai, Adrian Petcu, Vasile Gondoci, Gabriela Verșan, Livia Daniel & Angi Darot, Vali Doagă,  Monica Mihaela Cojocaru, Nelu Pitic și Trupa de Serviciu, Mihaela Ișpan & Cezar Moraru, Clipa, Sorin Poclitaru & Ștefania Iacob, Dan Vană și Victor Socaciu (de la ora 23.10).

„Folkul ne va aduce din nou împreună la Pecica, la cort, lângă stadion. Așa cum deja v-am obișnuit, atunci când intrăm în toamnă, când natura se colorează în galben-arămiu, chitarele răsună, să umple zarea cu armonia poeziei. În cele două seri de concerte (30 și 31 august) dorim să vă umple sufletele și să vă țină aproape de noi, până la ultimele acorduri ce răsună aproape de răsăritul zilei următoare.

Iubitorii de drumeții pot veni cu cortul, camparea este gratuită, condiții favorabile( apă curentă, dușuri și toalete la vestiarele din proximitate). Pe timpul zilei se pot vizita obiective, cum ar fi Centrul de Vizitare și Ferma de Bivoli, de unde se pot închiria biciclete pentru cei care doresc să ajungă la Mănăstirea Bezdin sau în Parcul Natural Lunca Mureșului. Pe pâine vom servi muzica sufletelor noastre, la focul de tabără care va spori magia nopților de poezie. Să nu vă faceți alt program! Noi l-am gândit pentru voi, să vă fie și să ne fie pe plac! Vă așteptăm în lumina care călăuzește fiecare vers și fiecare acord!“, au transmis organizatorii festivalului.

Foto: Cristian Nema

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.