Rezident arab, angajat ilegal de Primăria Timișoara ca medic școlar. Nicolae Robu...

Rezident arab, angajat ilegal de Primăria Timișoara ca medic școlar. Nicolae Robu se declară neputincios în fața șefei de la Resurse Umane

3
DISTRIBUIȚI

medic

Angajare ilegală la Primăria Timișoara. Tribunalul Timiș a decis că un rezident arab la radiologie-imagistică a fost angajat fără a se respecta legea pe un post de medic școlar în rețeaua coordonată de municipalitate, scrie Renașterea Bănățeană. Asta în condițiile în care acesta, absolvent de medicină la o universitate particulară din Arad, nu avea rezidențiatul obligatoriu în medicina de familie.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a dat vina că s-a ajuns în această situație pe Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, cea căreia, anterior, i-a luat apărarea în nenumărate situații.

„Am spus că eu n-am de ales decât să merg pe soluțiile pe care le dă personalul din aparatul de specialitate. Eu nu pot să vin să spun că ceva e legal sau nu pentru că eu, în primul rând, nu sunt jurist. Și dacă aș fi jurist, în poziția de primar nu exercit funcția de jurist.


Eu, ca părere personală, v-am spus de atunci, mi se părea că nu este în regulă, dar șefa Serviciului de Resurse Umane susținea mereu că e o confuzie, că e vorba despre o altă legislație pentru că un medic de medicină școlară nu este medic de familie și că mereu, și Curtea de Conturi, și toată lumea invocă legislația pentru medici de familie, dar, de fapt, persoana respectivă nu e medic de familie. Mie mi se părea așa, de bun simț, că ar fi fost firesc ca și acești medici școlari să îndeplinească aceleași condiții ca un medic de familie. Așa mi se părea mie de bun simț și se pare că așa i s-a părut și judecătorului”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei mai susține că i-a cerut șefei Serviciului Resurse Umane să îi desfacă contractul de muncă medicului rezident, însă Rodica Aurelian l-a asigurat că acesta a fost angajat în mod ilegal ca medic școlar.

„Eu am cerut, am spus, doamna Aurelian, să-i desfaceți contractul de muncă. Eu nu am chef să discut toată ziua subiectul persoanei x, să se plângă el că i s-a desfăcut ilegal contractul de muncă și dacă instanța ne va obliga să-l angajăm, asta este, ne supunem hotărârilor. Ei, dânsa era ferm convinsă, cel puțin așa îmi spunea mie mereu, că lucrurile stau din punct de vedere legal așa cum spune ea. Eu ce pot să fac?”, a conchis Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. Minte cu nerusinare. A avut in mana toate documentele de la colegiu medicilor, de la dsp Timis, politie ca dr. Abdul sotul Doamnei Luminita de la patrimoniu nu are drept de practica ca dr intr un cabinet scolar si unde la Facultatea de Medicina, dar Domnul Primar nu are nici un cuvant in fata ,, Blondei Supreme” cu vila in Tenerifre. Este jenanta prestatia Domnului Primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.