Ripensia i-a venit de hac Bătrânei Doamne. Seria perfectă a UTA-ei, spulberată...

Ripensia i-a venit de hac Bătrânei Doamne. Seria perfectă a UTA-ei, spulberată pe final de Voinea şi Zaluschi FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Mini-surpriză pe „Electrica”, acolo unde UTA nu s-a simţit nici de această dată bine în faţa Ripensiei. Arădenii, cu o serie perfectă în primele trei runde, au condus timp de 87 de minute în Fabric, dar roş-galbenii lui Alex Pelici, în ciuda unor ratări monumentale de-a lungul partidei, au perseverat şi s-au impus în cele din urmă cu 2-1. Ultimul gol a venit în prelungiri, de la punctul cu var şi din gheata lui Adrian Zaluschi.

UTA era mare favorită prin prisma lotului, dar şi a rezultatelor din acest start de sezon. „Ripi”, de partea cealaltă, părea o deziluzie după eşecul clar de la Metaloglobus. În minutul 8 gazdele puteau deschide scorul, la pasa lui Zaluschi în gura porţii pentru Staicu, dar atacantul a reluat incredibil pe lângă bară din câţiva metri. Oaspeţii au replicat în minutul 20 cu o bară la colţul scurt, acolo unde a apărut Lorenzi. Totuşi, roş-galbenii nu au avut mari probleme până spre finalul primei părţi. Era minutul 45+2 când Ursu a preluat destul de liber în faţa careului şi a trimis lobat spre vinclul din dreapta lui Păduraru, avansat undeva la şase metri.

Mai mult, repriza secundă putea începe de asemenea foarte rău pentru gazde, căci Popovici a trimis slab înapoi în minutul 48, Ursu ar fi putut profita dar a fost ajuns din urmă de acelaşi jucător. Popovici avea să vadă şi cartonaşul galben după ce l-a driblat pe Iacob şi a încercat să obţină o lovitură liberă. Din acest moment însă ripensiştii s-au aruncat în atac. Golul putea veni mai repede. În minutul 63 aceeaşi aripă dreapta a roş-galbenilor a trimis din unghi în braţele fundaşului Stancu şi s-a acordat penalti. Dar Călin Toma a tras slab de la punctul cu var, Iacob reuşind chiar să reţină mingea. UTA nu s-a trezit însă şi nici timişorenii nu s-au descurajat. Chiar dacă în minutul 70 Voinea a ratat singur cu portarul, şutul său „pe sub” Iacob lovind bara doar în exteriorul ei. Cinci minute mai târziu a fost rândul lui Zaluschi să trimită incredibil peste transversală. Cei doi s-au revanşat însă cu vârf şi îndesat. În minutul 87 cel din urmă a trimis lung dintr-o „liberă” şi Voinea a trimis cu capul în dreapta „eroului” din poarta alb-roşie. „Ripi” nu s-a „astâmpărat” nici după gol şi nou intratul Fotescu a obţinut un nou 11 metri după ce i-a luat faţa lui Melinte. De această dată execuţia i-a aparţinut decarului „Zalu” şi „Bătrâna Doamnă” a plecat supărată acasă.

„Ripi” a acumulat şase puncte şi respiră în acest sezon dificil de B, în timp ce UTA pierde din turaţie şi rămâne cu nouă puncte din 12 posibile, în spatele nou promovate Turris, care a bătut şi azi.

Ripensia: Păduraru – C. Lungu, Apro (72, Stoi), Hecsko, C. Toma (cpt.) – T. Călin, Tudorache – Al. Popovici (79, Fotescu), Zaluschi, Chera – M. Staicu (46, Voinea). Antrenor: Alexandru Pelici

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Miculescu (90, Ioniţă), Hrezdac, Lorenzi, O. Ursu (83, Oroian) – C. Rus (cpt., 74 Bustea), Buhăcianu. Antrenor: Laszlo Balint

Alex Pelici, încântat de jucătorii săi, în special de „Zalu”

Tehnicianul Ripensiei şi-a lăudat echipa după succesul cu UTA, evidenţiind aportul lui Adrian Zaluschi, dar şi al tururor jucătorilor, inclusiv cei intraţi pe parcurs. „Vreau să-mi felicit băieţii pentru ce au făcut azi. Consider că este o victorie meritată. Ştiam că o să avem un joc dificil în compania UTA-ei. Care, am spus-o, nu are nevoie de nicio prezentare… jucători valoroşi. Chiar dacă am fost conduşi la pauză, poate nemeritat, era echitabil un rezultat de egalitate după prima repriză. A doua repriză cred că meritam această victorie, ocazii clare, am mai avut un penalty, încă două-trei situaţii din faţa porţii şi relaţii de unu contra unu cu portarul advers. Una peste alta e bine că s-a terminat cu bine. Îmi felicit toţi jucătorii. Voinea şi Stoi au intrat foarte bine.


Primii doi au intrat foarte bine, primul a înscris, al doilea a scos al doilea penalty. E linia pe care ar trebui să mergem, şi abordare al fiecare meci, nu avem nume mari, individualităţi, şi trebuie să ne batem pentru fiecare meci. În momentele grele poate avem parte şi de puţină şansă atunci când dai totul şi eşti corect cu fotbalul şi cu colegii tăi”, a declarat Alex Pelici.

„Nu în ultimul rând aş vrea să-l felicit pe Zaluschi. E un jucător care s-a transformat, cel puţin în acest început de campionat este ceea ce trebuie. Ce e nevoie şi e unul dintre liderii echipei. Bravo lui şi pentru tot ceea ce face”, a mai spus Pelici.

Laszlo Balint, tehnicianul lui UTA, a recunoscut că ripensiştii s-au impus meritat. „Până la urmă cred că a fost o victorie meritată a Ripensiei. Trebuie să-l felicit pe Alexandru Pelici, a pregătit foarte bine jocul. Chiar şi aşa, spun cu toată responsabilitatea, ne-am bătut singuri pentru că am surprinşi chiar pe lucrurile pe care le-am discutat, le-am antrenat săptămâna aceasta, ne-am uitat pe imagini video, ştiam că sunt periculoşi pe jucătorii din flanc şi pe plecările din spatele liniei noastre. Cel puţin repriza a doua ne-au pus foarte mari probleme, am reacţionat foarte prost pe aceste mingi… am stat prea sus cu linia… Din păcate e o lecţie destul de dură pentru noi. Cred că au fost unii jucători care se îmbătaseră prea devreme cu desele succese. Revenim cu picioarele pe pământ şi abordăm săptămâna viitoare cu toată seriozitatea. Avem marţi meci de Cupă, nu vine într-un moment bun pentru noi. După aceea un meci foarte complicat, împotriva Sportului Snagob. Aştept reacţii din partea băieţilor, avem jucători cu experienţă, mă aşteptăm să abordăm altfel repriza a doua, să absorbim presiunea, pentru că ştiam că au calitate…”, a spus Gyuszi Balint.

În prima repriză fanii utişti, deplasaţi în număr mare la Timişoara, au afişat un mesaj în memoria alpinistului Zsolt Torok, care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută. „Îmi era atât de frică de moarte / Încât m-am apucat de alpinism ca s-o înving!”, a fost scris pe bannerul afişat de galeria lui UTA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.