Șofer de troleibuz, demis după un mesaj pe Facebook: „A adus atingere...

Șofer de troleibuz, demis după un mesaj pe Facebook: „A adus atingere reputaţiei, integrităţii morale şi profesionale a persoanelor aflate la conducerea societăţii”

1
DISTRIBUIȚI

Un şofer de troleibuz angajat al Societăţii de Transport Public Timişoara (STPT) a fost concediat în urma unei postări pe Facebook. Bărbatul a scris pe un grup dedicat angajaţilor STPT un mesaj virulent, în care spune că „noua conducere fură mai mult decât cea veche“ şi că „sclavia s-a abolit“, a transmis adevarul.ro.

Mesajul a fost şters la scurt timp, dar a fost salvat de conducerea STPT, care a dispus convocarea Comisiei de disciplină. Șoferul și-a exprimat regretul pentru duritatea mesajului, însă comisia de disciplină constituită la nivelul STPT a stabilit că textul este „de natură să aducă atingere reputaţiei, integrităţii morale şi profesionale a persoanelor aflate la conducerea societăţii”.


Pentru asta, directorul general al STPT a dispus cea mai dură sancţiune disciplinară: desfacerea contractului de muncă.

„A fost o acuzaţie publică, i s-a solicitat să vină cu dovezi în ceea ce priveşte acea postare a dânsului. A recunoscut că a greşit, că ar fi consumat ceva alcool în momentul în care a postat şi că nu şi-a dat seama, că îi pare rău, că recunoaşte greşeala şi a exagerat. E o chestiune foarte gravă ce a făcut dânsul. A fost decizia comisiei de disciplină. Dacă dumneavoastră v-ar spune cineva public că v-aţi însuşit ceva ce nu vă aparţine aţi digera lucrul acesta cu lejeritate?”, a declarat directorul STPT Nicolae Bitea pentru adevarul.ro.

Şoferul concediat are opțiunea de a contesta în instanță decizia conducerii.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Nu prea se justifică concedierea, omul e apt sa muncească, nu a gresit la loc de muncă, se justifică măsuri juridice: despagubiri, scuze publice in presa etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.