Festival sportiv organizat de TM 2021. Ce surprize îi aşteaptă pe amatorii...

Festival sportiv organizat de TM 2021. Ce surprize îi aşteaptă pe amatorii de mişcare

0
DISTRIBUIȚI

La finele lunii timişorenii sunt invitaţi să ia parte la o serie de evenimente sportive organizate sub egida Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. În câteva pieţe şi locaţii din centrul oraşului copiii şi pasionaţii de mişcare vor putea printre altele să ia parte la competiţii de streetball, freestyle football, rugby, handbal ori baschet. De asemenea aceştia vor putea să-l întâlnească pe Horia Colibăşanu, alpinistul temerar care a cucerit Everestul.

„Sport 21” – cum a fost denumit evenimentul, se doreşte „un festival care pune în mișcare imaginația și fantezia”. Timp de patru zile, între 29 august şi 1 septembrie, timişorenii sunt invitaţi în Piața Libertății, Piața Sfântu Gheorghe și pe strada Praporgescu la diverse competiţii, activități rezervate copiilor și amatorilor, expoziții, dezbateri și proiecții de filme dedicate sportului.

Pe lângă alte sporturi de echipă, Piaţa Libertăţii va fi gazdă de dunk-uri sâmbătă, 31 august și duminică, 1 septembrie, într-o competiție la care echipele interesate se pot înscrie până miercuri, 28 august, la ora 16.00, completând un formular disponibil online pe pagina de Facebook a festivalului.


Acolo unde se pot înscrie şi voluntari la acest festival.

„Componenta sportivă este parte din programul cultural Timișoara 2021 pentru că oamenii își doresc acest lucru; sportul face parte din cultura Timișoarei și s-a manifestat atât în rezultatele din teren, cât și prin spectacolul tribunelor. În Timișoara, începe să fie un mod de viață pentru tot mai mulți. Ne dorim ca Sport 21, aflat acum la prima ediție, să continue și în anii următori, și chiar după 2021, anul Capitalei Culturale”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Piața Sfântu Gheorghe va fi dedicată dezbaterilor și proiecțiilor de film, în care performanţa va fi subiectul principal, mai arată organizatorii. Timișorenii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu alpinistul Horia Colibășanu și cu temerarul Toma Coconea. În mod inedit, cultura stadioanelor îşi are locul său la „Sport 21”. Scriitorii Goran Mrakić (Poli Timișoara) și Dinu Guțu (Dinamo) vor vorbi despre „peluze”, iar despre ciclism, Edi Grosu și Mihai Băbăiță sunt îndreptăţiţi să-şi expună punctele de vedere, alături de Ana Munteanu, de la Verde pentru Biciclete.

Pugilistul Flavius Biea și regizorul Alexandru Mavrodineanu sunt alţi invitaţi speciali iar pe Strada Praporgescu va putea fi admirată o expoziţie a celor mai buni fotografi sportivi din ţară.

De asemenea, artiști din România, Serbia, Austria și Bulgaria se vor întrece la volei pe plajă, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, ciclism, fotbal, atletism, streetball, ștafetă, pentru un campionat organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.

Duminică seara, festivalul se încheie cu un spectacol de dans, muzică, lumini și video-mapping, gândit ca o incursiune în istoria sportului din zona de Vest a țării și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.