Scandal cu sute de țigani la Spitalul Județean Arad. Ce s-a întâmplat...

Scandal cu sute de țigani la Spitalul Județean Arad. Ce s-a întâmplat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Sute de jandarmi și mascați din Arad au fost în alertă maximă noaptea trecută. Asta după ce aproape 300 de țigani s-au adunat în fața Spitalului Județean Arad pregătiți de scandal.

Potrivit Special Arad, totul a pornit după ce un bărbat de etnie romă a murit aseară. Astfel, acesta s-ar fi certat cu pastorul bisericii pe care o frecventa, apoi a mers acasă, unde a suferit un infarct. Rudele acestuia au sunat imediat la 112, iar la fața locului, pe str. Ioan Rusu Șirianu, s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD, care, din păcate, nu a mai putut face nimic pentru bărbat.

Speriați de o eventuală reacție violentă a rudelor bărbatului, care au început să urle și să se agite, medicii au solicitat prezența polițiștilor și jandarmilor.


Apoi, trupul bărbatului a fost transportat la spital, așa cum prevede procedura, autospeciala fiind însoțită pe tot parcursul drumului de forțele de ordine care au sosit în sprijin.

În scurt timp, în fața Spitalului Județean Arad, unde cadavrul a fost transportat, s-au adunat aproape 300 de persoane de etnie romă, apropiați și rude ale decedatului, care au început să facă scandal în curtea unității medicale. Unii dintre aceștia au cerut ca trupul bărbatului să nu fie dus la morgă și să nu i se facă autopsia.

„Joi, în jurul orei 22.00, am fost solicitați în sprijin de colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean pe o stradă din municipiu, unde un echipaj SMURD acorda îngrijiri medicale. De asemenea, a fost însoțit echipajul SMURD până la Spitalul Județean, unde jandarmii și lucrătorii Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Arad au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică în curtea SCJU, la fața locului prezentându-se un număr de aproape 300 de rude și aparținători ai victimei. În cele din urmă, bărbatul a fost declarat decedat și toate persoanele au plecat la domiciliu, fără a fi nevoie de intervenția forțelor de ordine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt. adj. Dan Monoranu, pentru Special Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.