Taxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități, inaugurat la mijlocul lunii august, la...

Taxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități, inaugurat la mijlocul lunii august, la Timișoara. Cum va funcționa

0
DISTRIBUIȚI

taxi dizabilitati

Societatea de Transport Public Timișoara a oferit, astăzi, noi detalii legate de taxiul gratuit care va fi la dispoziția persoanelor cu dizabilități din oraș. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, serviciul de transport pentru cei cu dizabilități locomotorii va fi inaugurat în data de 15 august.

Accesul în cele patru autoturisme Dacia Dokker special amenajate şi dotate se va face pe bază de solicitare telefonică la numărul gratuit 0800.410.415 sau prin solicitare scrisă, care poate fi depusă la sediul STPT de pe B-dul Dâmboviţa, nr. 67, sau trimisă pe adresa de e-mail transp.special@stpt.ro. Serviciul se va desfăşura doar pe teritoriul municipiului Timişoara.

STPT a făcut public și Regulamentul pentru funcţionarea transportului de persoane cu dizabilităţi locomotorii, din care aflăm că autoturismul adaptat este prevăzut cu rampă de acces pentru scaune cu rotile.


De asemenea, urmează să fie realizată o bază de date a utilizatorilor, construită la solicitarea și cu acordul persoanelor cu handicap locomotor care doresc să folosească serviciul de transport.

„Seviciul de transport persoane cu dizabilități locomotorii se prestează numai pentru persoane aflate în drept, înregistrate în baza de date de utilizatori posibili aflată în administrarea STPT. Persoanele cu dizabilități locomotorii beneficiare ale serviciului de transport pot fi însoțite în deplasare de cel mult un însoțitor. Serviciul de transportul persoanelor cu dizabilități locomotorii este la dispoziția utilizatorilor în drept, în intervalul orar 8-20, de luni până duminică”, mai scrie în regulament.

Totodată, din regulament mai aflăm că persoanele care solicită serviciul de transport prin apel telefonic trebuie să-i comunice dispecerului de serviciu datele de identificare ale beneficiarului, a adreselor de plecare și sosire, respectiv a orei de plecare sau a datei și orei, dacă transportul este solicitat pentru o dată viitoare. În cazul solicitărilor prin e-mail, acestea pot fi făcute doar în cazul unor deplasări planificate viitoare. Astfel, solicitarea trebuie transmisă cu minim 24 ore înaintea nevoii de efectuare a deplasării și va conține date de identificarea beneficiarului(lor), adresa(e) de plecare / sosire, dată și ora deplasării(lor).

„În funcție de disponibilul de autovehicule, dispecerul STPT va aloca vehicule / șoferii planificați zilnic pentru realizarea efectivă a servicului de transport. Dispecerul va apela beneficiarii pentru confirmarea viitoarei prestații”, informează STPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.