Timişoara Saracens se bate cu Baia Mare pentru şefia grupei de Cupă....

Timişoara Saracens se bate cu Baia Mare pentru şefia grupei de Cupă. Bănăţenii vizează o revanşă în Maramureş

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara Saracens are parte de un nou derby cu Baia Mare la început de sezon. Cele două rivale se întâlnesc de această dată în Cupa României iar prima manşă e sâmbătă, pe terenul maramureşenilor în cadrul grupei A a competiţiei. Bănăţenii şi-au propus să-şi menţină prima poziţie în clasament după acest duel.

Timişoara Saracens şi CSM Ştiinţa Baia Mare vor lupta cu siguranţă pentru locul 1, care asigură accesul în finală. Bănăţenii s-au impus la scor la Cluj în prima etapă, astfel că au petrecut săptămâna în postura de lideri. „Ne gândim clar la o victorie, pentru că altfel nu putem să abordăm meciurile. Nu avem cum să abordăm cu o mentalitate de învins. Sperăm să luăm punctele puse în joc şi să ne întoarcem sănătoşi”, a spus Attila Broszovszky, managerul sportiv al grupării de pe Bega.

„Va fi un joc greu, ei vor fi proaspeţi pentru că nu au avut meci, dar noi vom avea avantajul pentru ca am jucat. Iar băieţii arată bine pe teren şi în afara lui, la pregătire. Nu ştim la ce să ne aşteptăm de la Baia Mare în acest sezon, dar cu siguranţă va fi mai bine pentru noi faţă de sezonul trecut”, a spus şi Moala Viliami, antrenor secund-jucător la bănăţeni.


Baia Mare a câştigat cu 5-0 în prima rundă, prin neprezentarea Tomitanilor.

„Am avut o săptămână bună de lucru, am avut parte de căldură, acum jucăm departe de casă, ne pregătim cu intensitate, ca să fim cât mai bine pregătiţi pentru marele meci. Primul meci importan, cu campioana României. E o partidă importantă pentr noi… Vrem să jucăm un rugby bun, cu intensitate şi agresivitate, precum cea de când am jucat acasă cu Baia Mare. Şi să repetăm acolo performanţa”, a adăugat şi antrenorul secund Ulises Gamboa.

Eugen Căpăţînă aşteaptă o revanşă cu „zimbrii” după ediţia trecută mai puţin fericită pentru „lei”: „Ne-am obişnuit să fie un derby între noi si Baia Mare. Anul acesta au doviedit că sunt mai buni ca noi şi trebuie să ne luăm revanşa. Cred că am avut un meci bun de încălzire cu Cluj. Am pus la punct ce aveam de pus. Acum vrem să luăm punctele, să fim pe primul loc”.

E de aşteptat ca timişorenii să aibă un lot de joc asemănător cu cel folosit în întâlnirea cu Universitatea. Partida CSM Baia Mare – Timişoara Saracens se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în runda a doua din Cupa României.

În altă ordine de idei clubul de rugby resimte din plin, la fel ca handbaliştii, întârzierea banilor. Mai mult, Saracens e nevoită să joace în continuare pe „Dan Păltinişanu” şi jocurile mai puţin importante, deoarece rulourile de iarbă care trebuiau să acopere deja terenul din Ronaţ au tot întârziat.

Rugby-ul românesc în sine îşi continuă recesiunea, CSM Bucureşti, club aflat „pe cai mari” în ediţia trecută, din punct de vedere financiar, a avut secţia destinată balonului oval pur şi simplu tăiată din cauza problemelor din această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.