Timișorenii, „ademeniți” cu Lepa Brena la Zilele Berii de la Zrenjanin. Când...

Timișorenii, „ademeniți” cu Lepa Brena la Zilele Berii de la Zrenjanin. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-332837754">

Reprezentanţi guvernamentali şi ai oraşului Zrenjanin, organizatori ai evenimentelor turistice şi culturale din localitate, s-au aflat ieri după-amiază la Timişoara pentru a promova festivalul „Zilele Berii”, care are loc în localitatea sârbească şi a ajuns la a XXXIV-a ediţie. Excelenţa Sa Vladan Tadić, consulul general al Republicii Serbia la Timişoara, a vorbit despre importanţa acestor manifestări pentru strângerea relaţiilor dintre locuitorii Banatului sârbesc şi cel românesc, concretizate în bună parte prin creşterea numărului de turişti care trec graniţa în ambele sensuri.

„Zilele Berii”, care oferă vizitatorilor multă bere, mîncare, distracţie şi diverse concursuri, se vor desfăşura timp de o săptămână, din 26 august până în 1 septembrie, iar o mîndrie a acestei manifestări este tocmai berea locală, produsă la Zdrenjanin.

Acesta este cel mai mare festival din Banatul sârbesc, care adună între 300.000 şi 500.000 de participanţi, iar dezvoltarea turistică şi-a arătat deja consecinţele benefice, atât pentru viaţa economică a oraşului, cât şi pentru bunăstarea locuitorilor ei. Organizatorii au pregătit mai multe momente artistice, la care au fost invitaţi solişti cunoscuţi şi formaţii îndrăgite, printre care Lepa Brena, participantele la Eurovision, formaţia Crvena Jabuka, sau orchestra filarmonică Zdrenjanin, care vor oferi în fiecare seară câte un program muzical. La Timişoara, organizatorii au venit însoţiţi de tineri din Zdrenjanin, care au oferit publicului din Piaţa Operei un antrenant program de magie, muzică, dansuri şi cântece populare.

Oraşul din Vojvodina, numit până în anii interbelici Becicherecu Mare, care se află la aproximativ 100 de kilometri de Timişoara, are o populaţie de peste 120.000 de locuitori, alcătuită din 20 de etnii de diferite religii şi culturi, iar cei care participă la „Zilele Berii” pot vizita, deopotrivă, mai multe atracţii turistice ale oraşului.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.