Tineri din Kosovo, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în...

Tineri din Kosovo, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România, pe jos, pe frontiera verde

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, au depistat trei cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

„În data de 17.08.2019, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, în timp ce executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, la aproximativ 1000 m de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România.


Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani. Tinerii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, prin zona de vegetație, deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen.

Cei trei tineri au fost preluaţi de autoritățile de frontieră din statul vecin, pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării acestora în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.