Tot mai mulți timișeni, „sufocați” de ambrozie. Măsura luată de Consiliul Județean...

Tot mai mulți timișeni, „sufocați” de ambrozie. Măsura luată de Consiliul Județean Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Ambrozia continuă să facă ravagii în județul Timiș. Consiliul Județean Timiș a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost primite numeroase sesizări cu referire la prezența acestei plante care provoacă alergii puternice.

În aceste condiții, șeful instituției le-a solicitat primăriilor să ia măsuri urgente pentru a combate ambrozia.


Călin Dobra le atrage atenția primarilor că, în baza Legii nr. 62/2018, au obligația de a supraveghea combaterea ambroziei pe toată durata vegetației, pe raza unității administrativ-teritoriale pe care o reprezintă.

„Pentru mine, problema arată delăsare din partea unor unități administrativ-teritoriale. Avem o lege, ea trebuie aplicată. Am transmis această atenționare către primării în urma a numeroase sesizări din partea populației. Foarte mulți oameni sunt în pragul disperării din cauza alergiei la ambrozie. Nu pot accepta ca unii pur și simplu să închidă ochii la o problemă care afectează mii de timișeni. Nu este normal”, a afirmat Călin Dobra.

Consiliul Județean Timiș mai informează că instituția a contractat anul trecut servicii pe o perioadă de trei ani pentru cosirea, defrișarea și igienizarea spațiului verde adiacent celor 1200 km de drumuri județene, cu scopul eradicării ambroziei și asigurarea esteticii șoselelor din administrare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.