Un membru al familiei Cîrpaci scoate la vânzare o clădire istorică protejată,...

Un membru al familiei Cîrpaci scoate la vânzare o clădire istorică protejată, aflată aproape de centrul Timișoarei. Primăria nu vrea să o cumpere

4
DISTRIBUIȚI

cladire str. edy andre

O clădirea istorică protejată, aflată aproape de centrul Timișoarei, în zona Sinaia, care a ajuns în proprietatea unui membru al familiei Cîrpaci în urmă cu aproape 15 ani, urmează să fie vândută. Este vorba de un imobil situat pe str. Ady Endre, nr. 3, care, conform Direcției Județene pentru Cultură Timiș, este inclus în Lista monumentelor istorice-2015, în Situl urban Vechiul Cartier Iosefin.

Clădirea este deținută de către Lămîița Cîrpaci care, prin împuternicit Pardalian Cîrpaci, dorește să o vândă pe bucăți Primăriei Timișoara, însă instituția nu vrea să o cumpere. Astfel, aleșii locali vor avea pe masă, în următorul plen, un proiect de hotărâre cu privire la neexercitarea dreptului de preemțiune din partea Consiliului Local al Municipiului Timișoara la intenţia de înstrăinare a mai multe apartamente și spații cu altă destinație (SAD-uri) din clădire.

Concret, membrul familiei Cîrpaci vrea să vândă: ap.


1 din clădire, situat la parter, cu o suprafață de 78,85 mp, la prețul de 35.000 de euro; ap.3, situat la parter, etajul I și II, compus din 17 camere, două balcoane și o terasă, cu o suprafață de 504,04 mp, la prețul derizoriu de 90.000 de euro; ap. SAD 1, compus din două depozite și o boxă, cu o suprafață de 50,81 mp, la prețul de 75.000 euro; ap. SAD 2, compus din un garaj și o boxă la subsol, cu o suprafață de 34,60 mp, la prețul de 30.000 euro; ap. SAD 3, compus dintr-un garaj, cu o suprafață de 17,30 mp, la prețul de 8.000 euro; ap. SAD 4, compus dintro boxă, cu o suprafață de 62,71 mp, la prețul de 2.000 euro; ap. SAD 5, compus dintr-o pivniță, cu o suprafață de 53,29 mp, la prețul de 15.000 euro.

În total, cele șapte apartamente și SAD-uri ale imobilului sunt scoase la vânzare în schimbul sumei de 255.000 euro.

„Starea fizică la stradă a imobilului impune intervenții de reabilitare la nivelul fațadei și al acoperișului. Ramele din lemn ale ferestrelor sunt realizate din PVC, material inadecvat imobilelor istorice protejate. Totodată este necesară asanarea instalaţiilor parazitare (cabluri de electricitate şi de date, etc). (…) Având în vedere adresele emise de către Direcţia Generală Urbanism şi Dezvoltare Urbană Compartiment Monitorizare şi Control Urbanistic, Direcţia Clădiri Terenuri Dotări Diverse II Vest Comp. S.A.D și Biroul Locuințe, Biroul Sport Cultură, Serviciul Şcoli Spitale, prin care ni se comunică faptul că apartamentele și Sad-urile aferente imobilului situat în Timișoara, str. Ady Endre, nr. 3, nu prezintă interes pentru domeniul public/privat al Municipiului Timişoara”, scrie în proiectul de hotărâre.

4 COMENTARII

  1. Imobilul rste o cazatura, nu merita suna de 255.000 de euro si sunt convins ca nu vor obtine pe el atat de multi bani. O decizie buna a primariei.

  2. Ati inebunit, cum sa cumpere Primaria asa ceva, n-ar mai fi bani pentru fantanile chicioase si festivalurile cu menestreli. N-a cumparat Ea Casa Muhle, dar sa cumpere cocioaba asta. Asa-i cand te-ai dotat cu Primar de la tara, care nu intelege valoarea unor cladiri de patrimoniu.
    Oricum cred ca proprietarii jubileaza, tocmai au primit un anunt imobiliar gratis, in cel mai accesat site de stiri din TM. Tare

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.