Una dintre cele mai importante pasarele peste Bega va fi modernizată. Și...

Una dintre cele mai importante pasarele peste Bega va fi modernizată. Și bicicliștii o vor putea traversa în siguranță

0
DISTRIBUIȚI
pasarela gelu
Foto: Mapio.net

Primăria Timișoara face primele demersuri pentru a reabilita o importantă pasarelă peste Bega. Este vorba de pasarela Gelu-Crizantemelor, aflată în zona Iosefin, care se află într-o stare avansată de degradare. În acest sens, pe masa aleșilor locali va sta, în următorul plen, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții.

„Pasarela Gelu are o lungime de 46,00 m, iar lăţimea este de 2,20 m.


În prezent, traficul care se desfăşoară pe pasarelă este pietonal, iar circulația ciclistă de pe un mal pe altul este împiedicată de panta abruptă de urcare-coborâre a scărilor pasarelei. Lucrările de întreţinere la această pasarelă au fost în general sporadice”, scrie în proiectul de hotărâre.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, este nevoie de realizarea unor lucrări de consolidare a structurii pasarelei în cel mai scurt timp. La finalul acestor lucrări, se va asigura „traversarea canalului Bega atât pietonal, cât și ciclist în condiții bune de siguranță și confort”. De asemenea, aspectul arhitectural al zonei ar urma să fie îmbunătățit și va crește mobilitatea populației și siguranța pietonilor. Totodată, se intenționează plantarea de pomi în apropierea pasarelei.

Odată cu votarea proiectului de hotărâre privind aprobarea DALI, consilierii locali ar urma să fie de acord și cu trecerea la elaborarea proiectului tehnic și a documentației de execuție. Valoarea totală a investiției se ridică la 12,6 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție a lucrărilor este estimată la șase luni. Sursa de finanțare o reprezintă bugetul local al Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.