Zece cetăţeni irakieni, între care patru copii, găsiți ascunși într-o semiremorcă, la...

Zece cetăţeni irakieni, între care patru copii, găsiți ascunși într-o semiremorcă, la frontiera de vest FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Zece cetăţeni irakieni, între care patru copii, au fost prinși, vineri, când încercau să iasă ilegal din România prin punctul de frontieră Nădlac II – Csanadpalota, din județul Arad, ascunși în semiremorca unui TIR, potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră Oradea. Camionul era condus de un cetățean turc.

„În data de 09.08.2019, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul turc B.A., în vârstă de 48 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz şi semiremorca marca Krone, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mai multe tipuri de mărfuri, pe ruta Turcia – Polonia. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul semiremorcii au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, zece persoane.
Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei şi patru copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorii între 2 şi 9 ani, solicitaţi de azil in ţara noastră.


Aceştia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, a transmis Poliția de Frontieră.

Bărbatul care îi transporta este cercetat pentru trafic de migranți, iar irakienii sunt cercetați pentru de tentativă de trecere ilegală a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.