Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, decorat de președintele Iohannis

Alpinistul timișorean Horia Colibășanu, decorat de președintele Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

horia colibasanu

Horia Colibășanu este așteptat mâine la Palatul Cotroceni.


Potrivit Administrației Prezidențiale, aici va avea loc ceremonia de decorare a alpinistului timișorean cu Ordinul Național “Steaua României”, în grad de Cavaler. Aceasta reprezintă cea mai înaltă distincție din sistemul național pe care o poate acorda președintele României.

Decorația a fost acordată de președintele Klaus Iohannis în iunie 2017, „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru performanța sportivă deosebită obținută în expediția din munții Himalaya, pentru determinarea, pasiunea și perseverența cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist ultra-performant la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă alpinismului românesc”.

Horia Colibășanu este sportiv de performanță, alpinist de mare altitudine, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume. În primăvara acestui an, a avut loc cea de-a 21-a expediție internațională a lui Colibășanu şi cea de-a 16-a în Himalaya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.