Antifrauda a descins, în paralel, la toate sălile Smartfit din Timișoara. Ce...

Antifrauda a descins, în paralel, la toate sălile Smartfit din Timișoara. Ce au căutat inspectorii în plin război între asociați UPDATE Ce spune acționarul majoritar

0
DISTRIBUIȚI

Inspectorii de la Antifraudă au descins, astăzi, în paralel, la toate cele trei locații din Timișoara ale firmei Smart Fitness Studio SRL, cea care administrează sălile de fitness în sub cunoscutul brand Smartfit. Conform informațiilor obținute de PRESSALERT.ro, controlul a vizat modul în care este respectată legislația în domeniul fiscal și administrarea banilor companiei. Inspectorii au ridicat o serie de documente și au controlat încasările.

Acțiunea de astăzi vine în plin război între cei doi asociați, majoritarul Cosmin Șorban, care a cerut insolvența firmei prin intermediul altor societăți comerciale pe care le controlează după ce Curtea de Apel Timișoara i-a suspendat temporar dreptul de administrator, și minoritara Silvia Irimescu. Aceasta l-a acuzat pe Șorban de faptul că ”este cel puțin suspect de fraudă în administrarea societății, acesta fiind unul dintre motivele suspendării sale din funcția de administrator. Nu acționează cu bună credință pentru interesele firmei, ci doar pentru interesele sale personale.


Vă dau un singur exemplu – în dosarul în care se judecă  excludere a acestuia din firmă a fost încuviinţată o probă cu expertiza contabilă, în cadrul căruia expertul asistent angajat de noi a observat o multitudine de nereguli. Spre exemplu, scotea din firmă sume exorbitante (800.000 lei pe zi) cu titlu de “cheltuieli administrator”, neînsoțite de documente justificative, pentru ca peste câteva zile sau chiar în ziua următoare, aceste sume să se întoarcă în societate cu titlu de creditare din partea asociatului”.

UPDATE 1 Astăzi, 26 septembrie 2019, asociatul majoritar Cosmin Șorban a transmis prin intermediul unui avocat o notificare PRESSALERT.ro în care-și exprimă punctul de vedere legat de controlul celor de la Antifraudă. ”În cadrul controlului realizat de ANAF la sediile Smartfit, nu au fost identificate nereguli, fapt confirmat de procesele verbale întocmite pentru toate cele trei săli. Nu au fost ridicate documente și nu există nicio legătură între control și vreo suspiciune de fraudă. Firma al cărei acționar majoritar sunt a răspuns de fiecare dată cererilor organelor de control deoarece nu au existat motive să ascundem ceva. Activitatea noastră este transparentă, respectă toate prevederile legale și este dedicată în totalitate clienților noștri cărora dorim să le asigurăm condiții cât mai bune în cele trei săli. Îmi rezerv dreptul de a o chema în instanță pe Silvia Irimescu care, în repetate rânduri, a defăimat firma al cărei acționar majoritar sunt, favorizând astfel, în mod intenționat, abuziv și tendențios cred eu, o societate care încearcă să devină concurenta Smartfit. Rezultatul controalelor de marți, 24 septembrie, dar și al celorlalte controale realizate de instituții ale statului cu competențe de control, alături de expertiza contabilă dintr-una din cauzele care se instrumentează în prezent de instanțele de judecată, nu îi susțin spusele, dimpotrivă, le infirmă. Probabil voi fi nevoit să o dau în judecată pentru defăimare, pentru că nu este prima dată când face afirmații grave fără nicio acoperire”, susține Șorban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.