Anunț important pentru pensionarii din Timiș care primesc medicamente compensate

Anunț important pentru pensionarii din Timiș care primesc medicamente compensate

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2015923994">

Anunț important pentru pensionarii din județul Timiș. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a informat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând cu data de 1 septembrie, a fost majorat plafonul de compensare al medicamentelor cuprinse în sublista B.

Astfel, începând cu această dată, furnizorii de servicii medicale aflați în relație contractuală cu CJAS Timiș acordă compensare cu 90% pentru medicamentele din această sublistă.

„Măsura are ca scop creșterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii și indemnizație socială, de până la 1139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri”, a declarat Victor Dumitrascu, președintele CJAS Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, creșterea plafonului de la 990 lei la 1139 lei/lună inclusiv a avut în vedere creșterea cu 15% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie 2019, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.